מאת השף מיכה כלפה
דג בסגנון צפון אפריקה לשבת
אפשר סלמון, טונה , לברק, גמבור, דניס, פרידה, אמנון, לוקוס. אנטייאס, בורי ועו…..
רכיבי המתכון:
1 קילו דג חתוך לחלקים
1 כף מיץ לימון טרי
מלח לפי הטעם
כף אבקת פפריקה אדומה
רבע כוס שמן
רבע כפית כורכום
4 פלפלים אדומים יבשים קטנים לאוהבי החריף…אפשרי להוסיף אחד או שני פלפלים ירוקים
1 גמבה אדומה גמבה ירוקה
1 גזר חתוך לקוביות או לרצועות דקות
1לימון כבוש.
2 גזרים חתוכים לרצועות
6 שיני שום קלופות
חבילת כוסברה קצוצה
1וחצי כוסות מים
לתוספת גרגירי חומוס שעבר בישול
אופן ההכנה:
1. שוטפים את הדג וחותכים למנות.
2. מכנסים את הדג לקערה עם מים ולימון להוצאת הטעם המלוח.
3. בקערה קטנה מערבבים היטב את הפלפל האדום, השמן והכורכום חצי חבילה כוסברה טובלים את נתחי הדג בתערובת.
4. בתחתית סיר רחב שמים את שיני השום השלמות הגזר, הלימון הכבוש ואת הפלפלים,……..אפשרי להוסיף את החומוס לאחר שבושל , ומסדרים עליהם בנוחות את נתחי הדג.
5. מפזרים על נתחי הדג הכוסברה הקצוצה , ומוסיפים את המים.
6. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים, מכוסה, 30 דקות
*** אפשר להוסיף פולים לדג, וגם סלרי
מתכון לדג סלמון
חומרים:
6 חלקי דג סלמון
רבע כוס שמן
2 גמבה אדומה
2 פלפל אדום חריף
8 שיני שום שלמות
3 עגבניות חתוכות גס
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית מרק עוף פרווה
1 צרור של כוסברה
מעט מלח
מעט כורכום
אופן ההכנה:
1. את הסלמון יש לפלט מעורו ( מומלץ להקפיא אותו מעט לפני)
2. בינתיים שמים בסיר שטוח פלפלים אדומים, שום ועגבניות פרוסות, ולתבל בפפריקה, מעט מלח חצי כפית מרק עוף פרווה והשמן .
3. ממלאים מים עד אמצע הסיר…לתת לירקות שבסיר להתבשל.
4. אחרי שהירקות מתרככים מוסיפים את הסלמון ואת הכוסברה הקצוצה…
5. להמשיך לבשל עוד כרבע שעה עד עשרים דקות בלבד….הסלמון לא צריך המון זמן בישול, בישול עודף מייבש אותו