מתכון לעוואמה / זולבייה מאת השף מיכה כלפה
אם אתם בקטע של מטוגנים ומתוקים, השף מיכה כלפה דאג לכם למתכון סופר קל וטעים לעוואמה.
חומרים:
4 ביצים
1 כוס סוכר
חצי כוס מיץ תפוז
1 כפית גרדת לימון
חצי כוס שמן חד פעמי
30 גר' אבקת אפייה
30 גר' סוכר וניל
600 גר' קמח
לסירופ סוכר:
• סוכר – ½ 1 כוסות
• מים – ½ 1 כוסות
• אבקת הל – ¼ כפית
• זעפרן – כמה קווצות
• תמצית רוז – 2-3 טיפות (מיי ורדים)
הכנת הסירופ:
על אש נמוכה במשך 30 דקות בערך מבשלים את כל חומרי הסירופ עד להסמכת הסירופ
אופן ההכנה:
1.לערבב בקערה 4 ביצים וכוס סוכר. להוסיף חצי כוס מיץ תפוז, גרדת לימון, שמן, אבקת אפיה, סוכר וניל וקמח (להוסיף קמח לפי הצורך, צריך שיהיה בצק נעים ).
2 את הבצק שנוצר שולחים למנוחה לשעה .
3. מחממים סיר עם שמן עמוק , עם שני כפות או בידיים יוצרים מעין כדור כמו בפלאפל ומחלקים לתוך השמן, ( יש לשמן או להרטיב את הכפות כדי שהבצק לא ידבק לכפות)
4. מטגנים עד הזהבה ומוצאים עם כף מחוררת טובלים את הכדור בסירופ הקר לעשר שניות ומיד אחר כך מעבירים אל תוך הכלי ההגשה