מאת השף מיכה כלפה
מתכון למוסקה חצילים אישית
אפשר גם תפו"א
2 חצילים ארוכים פרוסים. אך לא עד הסוף לעיגולים בעובי 1ס"מ
מצרכים לבשר:
חצי קילו בשר טחון
1 בצל קצוץ
4 שיני שום קצוצות
חופן כוסברה קצוצה
חצי כפית כורכום
חצי כפית כמון
חצי כפית פלפל שחור גרוס
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית בהרט לקציצות.
מעט מלח.
מצרכים לרוטב:
שמן לטיגון
חופן של כוסברה קצוצה
1 בצל קצוץ
2 כוסות מים
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף מרק עוף
חצי כפית כרכום
חצי כפית פלפל שחור
1 כף רסק עגבניות
אופן ההכנה של הרוטב:
לטגן את הבצל עד שיזהיב, מוספים את המים ושאר החומרים ולתת לרוטב לרתוח ,מידי פעם לערבב.
אופן הכנת המנה:
1. יוצרים מחומרי הבשר תערובת אחידה.
2. למלא את פרוסות החציל בתערובת הבשר
3. לטבול קמח ואחר כך בביצה ולטגן בשמן .
4. לאחר שטיגנו בשמן נכניס את החצילים לרוטב על אש נמוכה בערך 40 דקות.