מתכון לספינג / ספינג'ה

מאת השף מיכה כלפה

חנוכה בפתח ואיתו כל המטוגנים הטעימים והאהובים עלינו. השף מיכה כלפה פינק אותנו במתכון קליל לספינג'.
החומרים:
חצי קילו קמח ( 500 גרם)
1 כף ששטוחה של שמרים יבשים.
1 ביצה
1 כף סוכר
2 כפות ערק – וכן חייב את הערק!!!!!!!!
1/2 כפית מלח
1 כף שמן
2 כוסות מים פושרים.
לסירופ:
2 כוסות מים
3 כוסות סוכר
1/2 כוס דבש
מיץ מלימון אחד
15401108_10209958789314088_5074906694923634732_n
הכנת הסירופ:
מכנסים לסיר מים וסוכר ומבשלים על אש קטנה, הסוכר נמס והתערובת שקופה, ממשכים לבשל עד שהסירופ מסמיך,
מסרים מהאש ומוסיפים את הדבש והלימון.
אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבבים את הקמח השמרים והסוכר ביחד.
2. מוספים את שאר החומרים ובהדרגה להוסיף כוס וחצי מים, נותנים למיקסר לעבו ואם צריך מוספים עוד מים עד שהבצק רך ודומה מאוד לבצק רבוך של פחזניות.
3. לאחר שהבצק מוכן מכסים את הקערה ונותנים לבצק מנוחה להתפחה בערך שעה.
4. אחרי שעה של התפחה יש להכניס שוב את הקערה עם הבצק למיקסר ל5 דקות ערבוב, ושוב לתת לבצק לנוח 20 דקות ולהתפחה.
5. עם ידיים רטובות לקחת גוש לפתוח ביד ולעשות חור ולטגן בשמן עמוק (אם רוצים צורה סימטרית אז קורצים עיגול עם חור במרכז ומטגנים)
6. לאחר הטיגון טובלים את הספינג בסירופ או בסוכר . אפשר גם סוכריות קטנות צבעוניות.
*** הערק מונע ספיגה של השמן בספינג

15338758_10209958788314063_6425697666855454446_n 15400934_10209958788074057_4260407506117608282_n