מתכון לפיצה או פוקצ'ה איטלקית אמיתית של צפון איטליה

מתכון לפיצה או פוקצ'ה איטלקית אמיתית של צפון איטליה ואם נרדד את הבצק נקבל פיצה של נפולי.

מאת: אופים ונהנים עם השף כלפה מיכה

1 קילו קמח,
100 ג"ר שמן זית,
20 ג"ר מלח,
50 ג"ר סוכר,
25 ג"ר שמרים יבשים או 50 ג"ר שמרים טריים.
600 מ"ל מים עדיף קרים .
אופן ההכנה:
את הקמח השמרים והסוכר מכנסים למיקסר, את המלח באמצע הלישה. להזרים את המים בזרם דק, ולאחר שנוצר כדורי בצק במיקסר, רק אז להכניס את השמן, וממשיכים לעבד את הבצק. הבצק צריך להיות רך. התפחה 1 : מגלגלים לכדור מרחים שמן זית על הבצק ונותנים לו לנוח ( 20 דקות ). אחרי שהבצק תפח עושים לו שבירת התפחה.( מוצאים לו את האוויר ) , ואז התפחה שניה. אחרי התפחה שניה ( 15 דקות ) מחלקים לכדורים של 200ג"ר , ולעבודה . פוקצ'ה פותחים ידני ואת הפיצה ניתן ידני או עם מערוך על מנת לעשות את הבצק דק. . לתנור 210 מעלות 12-20 דקות , פשוט עד שהבצק בל צבע יפה ועשוי טוב. ניתן לעלות על הבצק , גבינות שונות , אנטיפסטי דגנים . או רק מלח גס ופלפל שחור גרוס. אפשר לעשות גם מקלוני פוקצ'ה וכל צורה שרוצים. תשחקו עם זה
לרוטב:
רוטב לפיצה – ( רוטב נפוליטנה )
1.5 קילו עגבניות קלופות חתוכות לקוביות
2 בצלים קצוצים
3 כפות רסק עגבניות,
4 שיני שום קצוצות
חופן של עלי בזילקום קצוצים
3 גבעולי סלרי קצוצים.
2 גזרים קצוצים דק דק.
מלח ופלפל
1 כף סוכר
מעט אורגנו

אופן ההכנה
1. מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוספים את שאר החומרים ומביאים לרתיחה ואז מבשלים כ 35 דקות.
2, לאחר 35 דקות טוחנים את הכל במעבד מזון ידני

10991155_10205032768206639_1766724070915542681_n