מתכונים: פריסקה לפי השף מיכה כלפה

מחפשים מתכון מושלם לפריקסה?
במיוחד עבורכם, השף מיכה כלפה במכון פשוט, קל ובעיקר טעים.
מאת: אופים ונהנים עם השף כלפה מיכה

קילו קמח מנופה
2 כפות סוכר
1 שקית שמרית או 2 כפות שמרים יבשים
1 כף ערק – הערק גורם לשמן לא ליספג בלחמניות
כפית מלח
רבע כוס שמן.
2 וחצי כוסות מים פושרים
מילוי הפריקסה:
קוביות תפו"א מבושל
ביצים קשות
זיתים שחורים.
לסחוג או עריסה
טונה
לימון כבוש
מלפפון חמוץ
סלט ירקות מי שרוצה

אופן ההכנה:
1.בקערת מיקסר מערבבים את הקמח עם השמרים ,הסוכר, והמלח
2.לאט לאט מוספים את הנוזלים ולשים לבצק אחיד וחלק.( הבצק רך ונעים ולא קשה)
3. מתפיחים את הבצק כשעה.
4. לאחר ההתפחה לשים שוב את הבצק, ומכנים ממנו לחמניות בגודל שאתם רוצים.
5. את הלחמניות שמים בתבנית עם נייר אפיה שחתוך לריבוע מעט יותר גדול מהלחמניה ומכסים במגבת לחה ונותנים ללחמניות התפחה של חצי שעה .
6. לאחר התפחת הלחמניות , מרמים את הלחמניה עם הנייר ומכנסים אותה לטיגון בשמן עמוק!!! לא על אש גבוהה, כי אם השמן יהיה חם מידי לא יתבשלו מבפנים.
7. מטגנים עד שמזהיב מכל הצדדים , מוצאים ומנחים על נייר סופג שמן.
8 ממלאים את הלחמניות במילוי שלנו