עוף בטעם חמוץ מתוק מי שרוצה יחליף לצילי חריף את המתוק
מאת: אופים ונהנים עם השף כלפה מיכה
מצרכים:
עוף מפורק לחלקים או כמה חלקים מאותו הסוג
1 כוס רוטב צ'ילי מתוק
1/3 כוס סויה כהה
3 כפות קטשופ
2 כופת שומשום למי שאוהב. – אני אוהב!!
גרדה מלימון אחד
בצל ירוק קצוץ לקישוט
שקדים פרוסים או שיברי בוטנים קלוים לקישוט
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן הכנה:
1.בקערה מערבבים את כל החומרים לרוטב ומלח ופלפל לפי הטעם.
2. מניחים בקערה את חלקי העוף, מערבבים היטב, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למנוחה של שעה עד שעתיים.
3. מחממים תנור ל-200 מעלות.
4. את חלקי העוף מעבירים לתבנית ומכניסים לתנור למשך 30-40 דקות, עד שהעוף התבשל לחלוטין.
5. נותנים לעוף להתקרר מעט לפני שאוכלים.
6. מומלץ להגיד עם אורז ותפו"א צלוי