מנה עם שורשים פרסיים שכיכבה על שולחננו בימי שבת. תרד וביצים הם שילוב קלאסי – בתוספת כרישה ופטה מתקבלת חגיגה של ממש. בחורף מוסיפים שמנת לתרד, לקבלת מאכל כבד ועשיר יותר. מתכונה של שיר הלפרן
חומרים
2 גבעולי כרישה (החלק הלבן) פרוסים דק 2 גבעולי כרישה (החלק הלבן) פרוסים דק
1 כף חמאה 1 כף חמאה
1 שיני שום כתושות 1 שיני שום כתושות
500 גרם עלי תרד טריים 500 גרם עלי תרד טריים
מלח מלח
פלפל שחור גרוס פלפל שחור גרוס
6 ביצים 6 ביצים
100 גרם גבינת פטה מפוררת 100 גרם גבינת פטה מפוררת
אופן ההכנה
מטגנים כרישה במעט חמאה על חום בינוני עד להתרככות, ללא הזהבה. מוסיפים שום ותרד ומטגנים כ-5 דקות עד להתרככות. מתבלים (בעדינות, הפטה שתתווסף תמליח את המנה).
יוצרים גומות קטנות ושוברים בעדינות את הביצים אל תוך המחבת. מבשלים את הביצים עד המידה הרצויה.
מפזרים גבינת פטה מעל ומגישים מיד.
מתכון מתוך: השולחן
צילום: רונן מנגן