עוגת שמרים מפוצצת נוטלה בזיגוג סירופ סוכר.. אין סיכוי שלא תתמכרו!
מצרכים למתכון (20 מנות/יחידות, 131 גרם למנה\יחידה)
הבצק
קמח לבן – 5.5 כוסות – סה"כ (853 גרם), מנופה.
סוכר – 3/4 כוס – סה"כ (134 גרם)
סוכר וניל – שקית (10 גרם)
שמרים טריים – 1/2 שקית – סה"כ (25 גרם), לא לוותר על שמרים טריים.
משפר אפייה – שקית (10 גרם), מומלץ מאוד.
מלח – 1/2 כפית שטוחה
ביצה – 2 Large
מים – 180 מ"ל, פושרים.
חמאה – אריזת נייר (200 גרם), רכה (לא להמיס במיקרו).
ביצה – Large, למריחה על הבצק.
המילוי
נוטלה – 2 צנצנות זכוכית – סה"כ (700 גרם), לפי הצורך.
הסירופ
מים – 1/2 כוס – סה"כ (120 מ"ל)
סוכר – כוס (179 גרם)
תמצית וניל – 1/2 כפית – סה"כ (3 מ"ל), מעט.
20 מנות/יחידות: תלוי בגודל המנה.
אופן הכנת המתכון
1. במיקסר עם וו לישה לערבל את מצרכי הבצק היבשים חוץ מהמלח (קמח, סוכר, סוכר וניל, שמרים ומשפר אפייה).
2. להוסיף ביצים (אחת אחרי השנייה) ומים, ולערבל למשך כ- 3 דקות.
3. לחתוך את החמאה (להוציא מהמקרר לפני ההכנה), להוסיף לאט לאט ללישה, להמשיך ללוש את הבצק למשך כ- 8-10 דקות ולאסוף שאריות עם מרית לתוך הבלילה.
4. להוסיף את המלח וללוש עוד קצת.
5. לקמח קערה, לשים בה את הבצק, לכסות עם ניילון נצמד ולהכניס למקרר למספר שעות (אני מכניסה למשך לילה שלם ולמחרת עובדת עם הבצק).
6. להכין את הסירופ מראש מכיוון שהוא צריך להיות קר (לשמור אותו במקרר): פשוט להמיס את כל המצרכים על אש קטנה.
7. לחלק את הבצק ל- 3-4 חלקים (תלוי בגודל שרוצים), מכינים צורות שאוהבים וממלאים בשוקולד נוטלה (אני הכנתי בתבניות אינגליש קייק). הכנת הצורה של הבורג: לרדד למלבן ולמרוח על הכל נוטלה, להתחיל לגלגל כרולדה (לגלגל ולמשוך). לאחר שהכל גולגל לתת תפיחות קלות עם כרית היד (מעט, לא למעוך יותר מדי), לחלק עם סכין חלקה (בלי שיניים) ל- 2 חלקים לאורך, ואז לשים את 2 החלקים כ- X וליצור צמה מצד אחד ומצד שני. לשים בתוך תבנית אינגליש קייק (גם אם יצא מעט ארוך יותר מהתבנית לא נורא), לסדר ולהתפיח.
8. עם מברשת סיליקון למרוח ביצה טרופה על בצק השמרים (אפשר גם לפזר שומשום).
9. להתפיח כחצי שעה ולאפות בתנור בחום של 170 מעלות למשך 35-45 דקות (תלוי בתנור) או עד שמתקבל צבע יפה.
10. לזגג את הסירופ שהכנו מראש ובתיאבון (:
זמן ההכנה כולל את זמן קירור הבצק. יש להשתמש בהרבה נוטלה מכיוון שזו עוגת שמרים.
מתכון מתוך: food dictionary
תמונה ומתכון: שגית מלכי