מתכון מאת: שירן סבג
מצרכים :
פסטה מיוחדת (אפשר להכין בנפרד או לקנות מוכן בשקית), 4 עגבניות בינוניות, 2 שיני שום, פלפל, מלח, פפריקה אדומה מתוקה, 2 רסק עגבניות, 2 כוסות מים רותחים, כף שמן זית, פטריות פורטבלו / יער / שמפיניון, נתחוני עוף (חזה עוף חתוך לקוביות), בצל קצוף דק (לצורך טיגון הפטריות והעוף)
אופן הכנה :
את הפסטה שמים בסיר עם מים וכף מלח, מעט שמן מעל המים.
מחכים להרתחה ושהפסטה רכה – אך לא רכה מידי- זה עלול לקחת בין 10 -15 דקות.
שופכים לתוך מסננת ונותנים לה להתקרר.
מתחילים בהכנת הרוטב, כף שמן זית בסיר, מרתיחים , זורקים 2 שיני שום כתושות ומטגנים קלות, מכניסים 4 עגבניות מרוסקות ו-2 קופסאות של רסק עגבניות, מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ונותנים לרוטב להתבשל בינתיים, את הפטריות ונתחוני העוף מקפיצים עם בצל במחבת נפרדת ושמן זית עד לקבלת מרקם וצבע יפה, מוסיפים את הפטריות ונתחוני העוף לתוך הרוטב- מוסיפים מלח ,פלפל ופפריקה מתוקה לפי הטעם, לאחר שהרוטב מוכן, בערך אחרי 15 דקות על האש מוסיפים את הפסטה המיוחדת, מערבבים ואפשר להגיש.
רוצים שהשף חיים כהן יגיע אליכם עד הבית?
לחצו על התמונה הבאה: