מתכון מאת: שירן סבג
מצרכים:
2 שני שום
1 חבילה שמנת לבישול
2-3 בצלים
תפוחי אדמה 10-15 תפוחי אדמה (תלוי בגודל)
גבינה צהובה- מגורדת
פטריות טריות
חלב (לפי צורך)
בזיליקום- לפי טעם
אופן הכנה:
מקלפים את התפוח אדמה ונותנים לו רתיחה של בין 15 ד' ל- 30 דק' (שלא יהיה רך מידי!!) בזמן הזה, מקלפים וחותכים בצל לרצועות ומטענים בשמן זית – נותנים להם רק הזהבה!! מיד הבצל מזהיב, שופכים את הפיטריות (כמובן שחותכים אותן לפרוסות דקות) ונותנים טיגון נוסף.. שופכים את מיכל שמנת ורבע כוס חלב. (חלב רק אם רואים שאין מספיק נוזלים.
כותשים שום ומוסיפים.
מעט מלח.
מוציאים את תפוחי האדמה מהמים.
חותכים לעיגולים.
מסדקים בתבנית, ושופכים את הבלילה שהכנו.
מפזקים גבינה צהובה מעל ובין התפוח אדמה. מעט בזיליקום מלמעלה ומכניסים לאפייה של 20 דקות- 30 דקות.
שנועצים סכין והתפוח אדמה רק ניתן להוציא.
רוצים שהשף חיים כהן יגיע אליכם עד הבית?
לחצו על התמונה הבאה: