תחתיות ארטישוק ממולאות כשרות לפסח

כולנו מחפשים לגוון ולהכין לסדר הפסח משהו שירשים את האורחים שלנו, אם גם אתם כאלו אז המתכון הזה הוא בדיוק בשבילכם.

מצרכים:

1 שקית תחתיות ארטישוק
500 גרם בשר טחון
2 בצלים קצוצים דק
4 שיני שום קצוצות דק.
מעט כוסברה קצוצה
רבע כפית בהרט לקציצות
1 ביצה
מעט מלח
מעט פלפל

לרוטב – מי שרוצה יכול להוסיף שקית אפונה ירוקה לרוטב

2 בצלים קצוצים דק
2 גיבעולי סלרי קצוצים
מעט כוסברה קצוצה
2 עגבניות חתוכות לקוביות
5 שיני שום קצוצות
3 כפות שמן זית
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
כפית מרק עוף
2 כוסות מים
1 כף רסק עגבניות
1 שקית אפונה מי שרוצה

אופן ההכנה הרוטב:

1. בסיר גדול מטגנים את הבצל עד להזהבה.
2. מוספים את כל חומרי הרוטב ולבשל עד רתיחה

אופן הכנת המנה:

1 לערבב את כל חומרי תערובת הבשר לתערובת אחידה.
2. שוטפים טוב את תחתיות הארטישוק ומפשירים אותם .
3. מתערובת הבשר יוצרים קציצה נדיבה ביותר ודוחסים לתוך תחתית הארטישוק ומהדקים טוב טוב.
4. את התחתיות מניחים בסיר עם הרוטב החם , כשהבשר כלפי מעלה.
5. אם צריך עוד מים מוספים אבל לא לעבור את גובה הקציצה.
6. מבשלים על אש בינונית קטנה כשעה עם סיר מכוסה, כשהתחתיות רכות זה מוכן

אם נשאר בשר עושים כדורי בשר ומכניסים גם לסיר עם הרוטב
מי שרוצה יכול להוסיף מעט אורז מוכן לתערובת הבשר.

המתכון באדיבות קבוצת אופים ונהנים עם השף מיכה כלפה