מתכון פשוט לתבשיל כבש שיגרום לאורחים שלכם לדבר
מצרכים ל-6 מנות
6 נתחי כתף כבש פרוס
3 בצלים
חופן משמשים מיובשים
חופן תאנים מיובשים חצויים
חופן צימוקים בהירים
חופן אגוזי מלך
חופן פקאן קלוף
2 מקלות קינמון
חצי כוס יין אדום יבש
אופן ההכנה:
1.את נתחי הטלה יש להמליח ולפלפל ולטגן כדקה מכל צד,רק לסגירה-על מנת לשמור על העסיסיות של הנתח.
2. לטגן את הבצלים חתוכים לרצועות,עד להזהבה.
3. להוסיף את הפירות יבשים,מקלות קינמון ולטגן יחד עם הבצל עוד מס' דקות,להוסיף את היין ורבע כוס מים.
4. לתבל במעט מלח,פלפל שחור גרוס,רבע כף כורכום,כפית שטוחה קינמון,חצי כף אגוז מוסקט,לערבב ולהסיר מהגז.
5. בתבנית פיירקס לסדר את הנתחים ולשפוך עליהם את תערובת הפירות יבשים,לכסות ברדיד אלומניום ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-180 כשעה וחצי
6. להסיר כיסוי ולבדוק בעזרת סכין אם הנתחים רכים,להשאיר עוד כ-10 דקות להשחמה.
התכון באדיבות קבוצת הפייסבוק אופים ונהנים עם השף מיכה כלפה