לחמניות כשרות לפסח

מתכון ללחמניות ללא גלוטן כשרות לפסח שיגרמו לאורחים שלכם להתפעל 

מומלץ לעשות אותם ארוכות

מצרכים למתכון:

350 גרם קמח שמרים כשר לפסח
40 מ"ל שמן
1 כף סוכר
1 ביצה L
חצי כפית מלח
120 מ"ל מים פושרים

אופן ההכנה:
1. את הקמח ,המים, הסוכר ,הביצה, נלוש במיקסר עם וו לישה כ3 דקות.
2. נוסיף את המלח ובזרם דק את השמן, ונמשיך ללוש במהירות בינונית כ6 דקות עד לקבלת בצק אחיד
3.את הבצק נעביר למשטח עבודה ונקמח אותו ונלוש אותו ביד מעט.
4.נחזיר את הבצק לקערה ונכסה במגבת לחה ולתת לבצק התפחה של שעה במקום חמים.
5. לאחר שעה של התפחה נחלק את הבצק ל10 כדורים .
6. נגלגל את הכדורים ונניח אותם על נייר אפיה בתוך התבנית מכסים אותם ונתן לכדורים התפחה של 50 דקות נוספות.
7. לאחר 50 דקות נבריש את הלחמניות עם חלמון ומי שרוצא יכל לפזר מעל שמשום או פרג או פיצוחים.
8. את הלחמניות נכניס לתנור ל16 דקות לחום של 170 מעלות עד לצבע זהוב ואחיד.

המתכון באדיבות קבוצת הפייסבוק אופים ונהנים עם השף מיכה כלפה