קודם כל הקדמה –
שווארמה עושים מהודו או פרגיות עוף. אפשר גם חזה עוף למי שרוצה… הפעם השתמשתי בפרגיות והטעם אלוהי!
אפשר לעשות בפחיות קטנות יותר כמנה אישית. הפחית פתוחה משני הכיוונים ואין בעיה איתה בתנור.
מצרכים:
1קילו בשר שווארמה / פרגיות
פחית שימורים רקה
נייר כסף
מעט מלח
מעט פלפל
מעט תבלין למעורב.
קארי חריף לשווארמה בנדיבות (ניתן להשיג בשווקים, לא קארי הודי!)
100 גרם שומן כבש
עגבניה וחצי בצל
חצי כוס שמן זית
שיפוד עדיף ממתכת
אופן ההכנה:
1. בקערה לערבב את הבשר השווארמה עם מלח, פלפל , תבלין למעורב, והקארי. ושמן הזית.
2. את פחית השימורים פותחים משני הצדדים , ולאחר מכן סוגרים צד אחד בנייר כסף( ראה תמונה).
3. להכניס את השיפוד לפחית ולהשחיל דרך השיפוד את השווארמה עד לתחתית ולסדר בשכבות.
4. כאשר הפחית מלאה משחילים מעל את שומן הכבש ( ראה תמונה) ואז את הבצל והעגבניה .
5. להניח בתבנית ולהכניס לתנור בחום גבוה. כשהבצל משחיר, להוציא מהפחית, לערבב את הנוזלים שבתבנית עם התיבול שהכנו קודם, למרוח על השיפוד המוכן ולהחזיר לעוד כמה דק׳ לתנור להשחמה
6. להגיש למרכז השולחן ושם לפרוס מול האורחים.
הערה: אפשר כל טיבול שאוהבים