הצמחים שהכי נכון לשתול בחורף

צמחים צריכים אור שמש ישיר, מים ואוויר. את זה כל מי ששתל פעם כל דבר יודע. אבל מה עושים בחורף? כשהטמפרטורה צונחת, הימים מתקצרים וקשה הרבה יותר למצוא אור שמש ישיר? ירקות מסויימים, חורפיים, מאפשרים לכם לצלוח את העונה הקרה, מבלי לוותר על הגינה שלכם.
צעד אחורה: ההמלצה הראשונה היא להתחיל לשתול צמחי חורף – כגון: כרוב, קייב וכרוב ניצנים – כבר בסוף האביב או תחילת הקיץ. אם שתלתם כאלו בזמן, אתם כבר עכשיו יכולים לראות תוצאות.

אבל אנחנו לא כאן כדי לבאס אתכם. אנחנו כאן כדי לעזור, ואם שכחתם או לא הספקתם, יש עוד הרבה ירקות מעולים שיגדלו בלי בעיה גם בחודשי החורף הקר. רק טיפ אחד לפני שנתחיל – אם קרח מכסה את האדמה, יש לכסות את הצמחים כדי לשמרם.

בצלים ובצלצלים:
אנחנו מניחים שידעתם שבצלצל נקרא גם בצל סגול או שאלוט, באנגלית. אבל שאלתם את עצמכם פעם למה? המקור הבלשני לשם שאלוט הוא אסקלוניה – השם העתיק שניתן לעיר אשקלון! כנראה שהיוונים ייחסו את מקור הבצלצלים לאזורנו וקראו לו על שם העיר.
זהו, עכשיו כשיש לנו חיבור אישי מתחיל לשתול –
היתרון: קל לבצלים שנשתלו בסתיו לגדול ולצמוח בחורף. האמת היא שהם יעשו את רוב העבודה בעצמם, שהרי בצל צומח מתחת לאדמה. החיסון: לוקח לבצלים זמן רב יחסית לגדול, ומה ששתלתם עכשיו, תוכלו לטעום רק לקראת הקיץ הבא.

שום:
שום הוא אחד הדברים שהכי קל לשתול. כמו הבצל, גם לשום לוקח זמן לגדול, אבל כדאי מאוד לחכות! אגב, הדימיון בין שום ובצל הוא לא מקרי – בצל הוא סוג של שום.
עד שהשום יגדל אנחנו ממליצים לקנות בסופר שום ישראלי, שהוא גדול וטעים יותר מהשום הסיני.

תרד:
תרד הוא בכלל ירק-על. או עלה-על. הוא גדל מהר, הוא יחסית קל לטיפול, הוא טעים ובריא מאוד!
כל מה שאתם צריכים לדאוג לו הוא לקצוץ את העלים, והתרד ימשיך לצמוח היטב אל תוך הקיץ. רק ודאו שאתם מורידים את הצמחים, בשביל להם לא יפריעו לזרעים של התרד.

פול:
כן כן, המלך של מסעדות הפועלים הוא גם בריא, גם מלא בחלבון וגם צומח נפלא במהלך החורף! אפשר לגדל פול בקלות במהלך הסתיו והחורף.

אפונה:
גם אפונה גדלה בקלות בחורף. המלצה שלנו – שתלו את האפונים במהלך האביב!

אספרגוס:
אם יש לכם מקום, למה שלא תשתלו מצע של אספרגוס? לאספרגוס לוקח זמן להתרגל לסביבה שלו, אבל אחרי שהוא התרגל – הוא יישאר שם במשך שנים!

חסה, גזר ואפילו זרעי חרדל:
ישנם זנים שונים שיכולים לגדול בחורף, אבל יש לשנות עליהם מקור קיצוני ועדיף לכסות אותם בלילה. לא צריך לוותר על חסה טעימה בחורף, רק לדאוג ששותלים אותה קרוב לאדמה ולא בעומק, ושהיא בסדר.

זהו, אנחנו עשינו את שלנו. עכשיו נותר לכם לשתול ולהינות מחורף בריא, מלא בירקות בריאים!