רדיו דרום דואג שתגיעו לערב החג הכי מוכנים שאפשר!
בעזרת השף מיכה כלפה והחברים בקבוצת הפייסבוק "אופים ונהנים עם מיכה כלפה"
מצרכים:
כמות ל-6 מנות
3 כרעיים נקיים וחצויים
2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות
2 שקיות ערמונים בוואקום
כף סוכר חום
כף סילאן
חצי כף כורכום
כפית שטוחה מלח
חצי כף פלפל שחור גרוס
כף אבקת מרק עוף מרכיבים טבעיים
כף אבקת מרק בצל
אופן ההכנה:
1. בסיר סוטאז' לטגן את הבצל עם רבע כוס שמן עד לשקיפות.
2. להוסיף את הסוכר והסילאן ולערבב עד שהוא מתקרמל ונהיה חום.
3. להוסיף את התבלינים לערבב ולהוסיף כוס מים חמים ואת האבקות מרק.
4. להוסיף את חלקי העוף לשפוך מהרוטב על העוף להביא לרתיחה ולהנמיך להבה .
5. להוסיף את הערמונים ולבשל על להבה נמוכה עד שהנוזלים מצטמצמים והרוטב נעשה זהוב יפה.
חברים יקרים חייב להגיד תודה ענקית לחברה טובה שלי, הבשלנית חופית אלמקייס, על העזרה עם המתכון ובכלל בקבוצה.