היתרונות השימושיים והעיצוביים של התנורים הבנויים

תנור בנוי – המלך של המטבח

המטבח תמיד היה חלק בלתי נפרד מהנוף הביתי שלנו. תרבות הבישול בארץ, בהיותה מושפעת מעדות מכל קצוות תבל, הינה עשירה ומגוונת, והשתרשה אצלנו כל כך עד שהיא מהווה עבורנו, מעבר לאוכל טעים, מזין ובריא, גם ביטוי למושגים כמו "בית" ו"משפחה".

אם המטבח הוא מרכז העצבים של הבית (יש האומרים שאף יותר מהסלון), הרי שהמלך הבלתי מעורער הוא ללא ספק התנור. הוא המוח והלב, ומנצח במיומנות על כל תהליך הבישול והאפייה. בלעדיו המטבח נראה חסר חיים, ממש כמו המטבחים הקטנים והחיוורים שהיו מנת חלקנו כשהיינו סטודנטים תפרנים ונהגנו להסתפק בפיתה מופשרת במיקרו.

כאשר אנו משפצים מטבח, או בונים מטבח חדש, יש לקחת בחשבון את יתרונותיהם של התנורים הבנויים לעומת אלו המשולבים: תנורים בנויים כשמם כן הם – ניתן לבנות אותם בתוך המטבח. התנורים הבנויים הינם נייחים ומותקנים בתוך המטבח, כלומר בתוך ארון או גומחה מיוחדת שנבנתה עבורם בקיר. מבחינה עיצובית, אם כן, התנורים בנויים מהווים חלק ממערכת הארונות במטבח. את הכיריים רוכשים בנפרד, ויש לקחת אותן בחשבון בעיצוב הכללי של המטבח, בעיקר משום הבולטות שלהן. תנור בנוי ומעוצב, בשילוב רכישה נכונה של כיריים, מעניקים למבטח מראה אסתטי ונעים שעושה חשק ליהנות ממנו ולבשל בו ללא הפסק.

לפני שרוכשים תנור בנוי, יש לחשב במדויק את המקום שלו במטבח – אורך, רוחב וכמובן עומק – כדי להתאימו לצרכים הספציפיים שלנו. דבר נוסף שכדאי לקחת בחשבון הוא מיקומו בחלל מבחינת הגובה. לעומת תנורים משולבים, הנמצאים על רצפת המטבח ומכריחים אותנו בכל פעם להתכופף, התנורים הבנויים יכולים להיות ממוקמים בגובה כזה שיתאים לנו במדויק ויקל עלינו את הגישה אליהם.

מעבר לעיצוב ולנגישות, לתנורים בנויים ישנם יתרונות נוספים, בעיקר לבשלנים שבינינו ומי שאינו מסתפק בחביתה או שניצל מופשר. התנורים הבנויים נפתחים בצורה נוחה ונמצאים לרוב באזור המתאים ביותר להם במטבח, השימוש בהם אינו משפיע על הטמפרטורה במטבח, והם בטיחותיים ומתאימים למשפחה וילדים.

לאחרונה, תנורים בנויים הופכים ליותר ויותר פופולריים לא רק בשל היתרונות העיצוביים והשימושיים שלהם, אלא גם ובעיקר בשל הדגמים הרבים, החדישים והמגוונים, שבהם הם מתהדרים: ישנם תנורים פירוליטים אשר להם פעולה של ניקוי עצמי (התנור נועל עצמו, מגיע לטמפרטורה של 500 מעלות ומבצע פעולת ניקוי); ישנם תנורי "שף אוטומט", שבהם באמצעות חיישן טמפרטורה ייחודי התנור שוקל עצמאית את הבשר ומכוון בהתאמה את הטמפרטורה ואת זמן הבישול; ישנו תנור פיצה בגודל תנור סטנדרטי (60) ולו שני תאי אפייה נפרדים, תא עליון כתנור קומפקטי, ותא תחתון המעוצב כמגירה ומשמש כתנור לכל דבר. ולא רק זה, בתא התחתון ישנו גוף חימום בעוצמה גבוהה מאוד, מה שהופך אותו לסוג של טאבון (התנור מגיע עם אבן מיוחדת הקרויה אבן שמוט עליה מניחים בצקים / פיצות וכו').

בנוסף, לכל תא הפעלה נפרדת וניתן להפעיל את שניהם בו זמנית. ישנו תנור דו תאי (לרשות TEKA שני תנורים מסוג זה בגדלים שונים):התנור הדו תאי הנו יחידה אחת אשר בו שני תאי בישול ואפייה, כאשר כמו בתנור הפיצה גם כאן לכל תא הפעלה נפרדת וניתן להפעיל את שניהם בו זמנית. לתנורים אלו קיים הכשר של הרב הלפרין וניתן לבצע הפרדה כך שתא אחד יהיה חלבי והתא השני בשרי.

תנורים בנויים נוספים שתוכלו למצוא הינם תנורים קומפקטיים בעיצוב חדשני – שילוב של תנור קומפקטי כשלצידו מיקרוגל ו/או מכונת קפה תואמים; מיקרו משולב תנור – שניים באחד, חיסכון במקום ונוחות שימוש באמצעות טכנולוגיה מתקדמת; תנור אידוי – תנור שפותח במיוחד עבור שוחרי בריאות העובד על אידוי האוכל דרך מתקן מים המצוי בתוך התנור; תנור רחב 90 ס"מ – תנור לאוהבי בישול ואפיייה, מאוד נוח לעבודה, נפח אפייה 88 ליטר, תכנות זמן בישול, דלת קרה, טורבו אקטיבי, חימום מהיר ועוד.

התנורים של TEKA נוחים במיוחד. מעבר לעיצוב החדשני, טכנולוגיה מתקדמת ונוחות שימוש, תנורים אלו מתאפיינים בעיצוב פנימי וחיצוני, בפלדת אל חלד העמידה בפני שריטות וטביעות אצבע, בלוחות בקרה אלקטרוניים לצד מסכי מגע דיגיטליים, וכן דלת זכוכית כפולה או משולשת עם זכוכית מתפרקת לניקוי, גוף חימום עליון מתפרק, מסילות טלסקופיות, טורבו אקטיבי, חימום מהיר, תכנות זמן בישול, ועוד.

לא מדובר באופנה מתחלפת, אלא בהבנה בסיסית כי האפשרות לשלב את התנור כחלק בלתי נפרד מהמטבח ולהתאימו לצרכים הייחודיים של כל אחד ואחת מאיתנו יכולה לשפר את איכות חיינו. כפי שאפשר לראות TEKA מתהדרת בשלל תנורים בנויים בעיצובים שונים ומגוונים, ומציעה רעיונות ופתרונות רבים למטבחים בכל צורה וגודל ולכל שימוש ומטרה, ואלה מעניקים תחושה ביתית ומשפחתית. יותר ויותר אנשים מעדיפים לתת את הכבוד הראוי למלך המטבח.

עקרות הבית הישראליות, ובשנים האחרונות יותר ויותר גברים, נהנים מהתענוג שבבישול הביתי.

גם בתקופות שבהן לא היה תנור בכל בית, וגם בעידן המסעדנות והאינסטנט המודרני של היום.

זיכרונות ילדותנו מלאים בריחות הג'חנון והקובנה של סבתא, החמין המהביל של אמא, הקציצות או העוף הממולא של השכנה, וגם עוגת התפוחים שאבא כל כך מתגאה שהוא יודע לאפות כשיש לו חשק.

ספרי הבישול היו תמיד רבי מכר היסטריים, ולאחרונה, עם ערוץ שלם המוקדש לאוכל, תוכניות בישול פופולריות, שפים שהופכים לסלבס, תוכניות פריים-טיים עתירות רייטינג כמו "קרב סכינים" ו"מאסטר שף" – יותר ויותר אנשים מבינים כי כל אחד, אבל כל אחד, אם רק ירצה ויהיו בידיו הידע והכלים הנכונים, יוכל להיות השף של המשפחה והחבר'ה.

התנורים הבנויים אם כן הם ללא ספק הפתרון הטוב ביותר למטבח – הן מבחינת השימושיות, הן מבחינת העיצוב, הן מבחינת המשפחתיות והן מבחינת אסטרטגיית הבישול.

למוצרים מומלצים וטיפים נוספים, היכנסו לאתר – TEKA

או לעמוד הפייסבוק – עולם תכשיטי המטבח של תקה | Teka