התאריך המשוער ללידה מתקרב והבית שלכם עדין לא ערוך ומוכן לקראת הגעת הנסיך או הנסיכה שלהם חיכיתם במשך 9 חודשים. החלטנו לאסוף לכם תשעה טיפים שיעזרו לכם לארגן את הבית ליורש או ליורשת שבדרך..
1. תקופת הביקורים- עברת את הלידה בקלילות כי הכל קטן עליך, אחרי שחדר בית החולים התמלא בפרחים, שוקולדים ומתנות הגיע העת ללכת הביתה. את מתכננת להגיע למשכנכם לנוח ולהנות מקצת שקט, אז זהו שלא! פתאום הבית הפך למוקד לעלייה לרגל של בני המשפחה והחברים שרוצים לדעת לשלומכם ולהראות דאגה ואכפתיות. רצוי לפני הלידה להכין את הבית לאורחים המיוחלים. מלבד המלאי לכיבוד קל ושתיה שיהיו נגישים למי שיהפוך להיות מארח במשרה מלאה, רצוי שתכינו גם מלאי של מצעים ומגבות, משחת שיניים ומברשות שיניים לאלו שמתוכננים לישון תקופה ולעזור בגידול הילד. ובאשר לנייר טואלט? כדאי שיהיה סטוק מוכן בשירותי אורחים שלא יקרה מצב שתצטרכי לקום מהספה.
2. לרווח את הבית- תתחילי לאחסן את הדברים שהם פחות שימושיים עבורך הפעילות היומיומית שלך, בייחוד במטבח. במקום ה"טוסטר קייק" שכל כך אהבת כי הוא צבעוני ומיוחד על השיש יהיו הבקבוקים לבייבי הקטן וכל שאר המוצרים שאת צריכה בשבילו. גם במקרר רצוי שיהיה מקום מסודר לחלב שתשאבי.
3. היכונו מלחמת כתמים- ברגע שהתינוק יגיע את לא תביני למה להלביש אותו אם כל רגע הבגד מתלכלך. בגלל כל הבלאגן של האוכל, שתן, או פליטות האוכל רצוי להשתמש במסיר כתמים אנזימטי. אם אתם לא מתכוננים לכבס מיד רצוי לרסס מסיר כתמים באותו הרגע ולספוג את הבגד במים קרים. אז רוצי לסופר ותקני מלאי מסירי כתמים שחלילה לא תתקעי.
4. עזבי אותך אמונות טפלות- את לא באמת רוצה שמישהו יכין בשבילך את חדר התינוק בזמן שאת בחדר לידה. כן, תכיני את כל הציוד מראש, תראי שהכל נכנס לחדר שתוכנן ושיש מקום. גם את הבגדים רצוי לקנות ולכבס לפני כן שיהיו מקופלים ומוכנים בארון. אם את ממש מתעקשת תדאגי שיהיה מי שיעשה את זה בזמן שאת בחדר לידה (ולא, לא כדאי לסמוך על הבעל, מרוב התרגשות הוא לא יזכור איך קוראים לו).
5. הכיני את ארונך- חזיות הנקה טובות ונוחות, אנחנו ממליצים 100% כותנה וכאלה שישבו עליך טוב. עליך לדאוג לבגדים נוחים שגם אם יבואו לבקר בהפתעה תיראי במיטבך.
6. ומה עם טיפוח? למניקות שבניכן רצוי שתצטיידו במשחה טובה לרגישות הפטמות: פיורלאן טהור, חמאת שיאה או כל תכשיר טוב אחר. גם מניקור ופדיקור לא יזיק אם תעשי לפני הלידה כולל עיצוב גבות ושפם, בכל זאת אנחנו לא רוצות להיראות כמו האדם הקדמון חודש אחרי הלידה.
7. תקופת הקינון- הרבה נשים מרגישת לקראת הלידה צורך בלתי נשלט לעשות דברים בבית, כדי שלא תשגעי את כולם תתחילי לבשל ולהקפיא אוכל. תחשבי כי אחרי הלידה את לא תרצי לעמוד ולבשל לפחות לא בשבוע הראשון. אז תתחילי לאגור אוכל לתקופת הקינון.
8. ניקיונות פסח- סתם אל תגזימי, אבל אם כבר את מחפשת איך לנצל את הזמן לפני הלידה רצוי שתנקי את הבית כי אחרי הלידה לא יהיה לך כוח פיזי או זמן. מלבד הניקיון שהוא תוצאה בספקת ככה גם תזיזי את הגוף.
9. עזרה ראשונה הכיני עצמך מראש עם ארון תרופות לתינוק – אקמולי/ נובימול, סימיקול/ גרייפ ווטר ואוטריויני (תרסיס מי מלח מדודים, שמועיל לאף סתום או נזלת אצל תינוקות). רצוי שתכיני הכל מראש על מנת שאם חלילה באמצע הלילה התינוק יתעורר תהיי מצויידת היטב.
אנחנו חושבים שאת שאת מוכנה מלבד תיק ללידה שאנחנו מקווים שלא שכחת להכין כבר משבוע 30, בכל זאת אי אפשר לדעת מתי זה יבוא הרגע המיוחל? מפה אנחנו ניפרד ונאחלת לידה קלה וזריזה והתעקלמות נעימה לתפקיד החדש.