גלילות חזה עוף ממלאות בבשר טחון.
מתכון: אופים ונהנים עם השף מיכה כלפה
מצרכים:
1/4 קילו בשר טחון
1 בצל בינוני
3 שיני שום כתושות
1 כפית שטוחה של מרק עוף
1/2 כפית פפריקה
מעט מלח
מעט פלפל שחור
50 גרם צנוברים קלויים
מעט כוסברה קצוצה דק
לציפוי: קמח, ביצה, מעט חרדל, מעט כורכום, מעט פלפל שחור, פירורי לחם ושומשום.
אופן הכנת המנה:
1. במחבת גדולה מטגנים את הבצל עד להזהבה ומוסיפים את השום ואת הבשר הטחון.
לאחר מכן מוסיפים את הכוסברה, מרק עוף, פלפל שחור ופפריקה. ממשיכים לטגן בערך חמש דקות עד שהבשר משנה את צבעו.
2. לאחר הטיגון מוסיפים את הצנוברים הקלויים, מערבבים ומעבירים למסננת ונותנים לבשר להתקרר ולהגיע לטמפ' החדר.
3. לוקחים את חזה העוף ופורסים אותו דק, שמים כף מהתערובת ומגלגלים לרול.
4. את הרול עוטפים בניילון נצמד ומהדקים היטב כמו בתמונה.
5. מרתיחים סיר של מים חמים ומכניסים את גלילות העוף כשהם עטופים בניילון נצמד לכ-10 דק'.
6. לאחר עשר דקות במים החמים מוציאים את הגלילות ומניחים על מסננת בכדי שיתקררו מעט.
7. לאחר קירור מוציאים את הגלילות מהניילון הנצמד ומתחילים את תהליך הציפוי והטיגון.
8. את הרול טובלים בקמח ולאחר מכן טובלים בתערובת של ביצה טרופה עם מלח כורכום חרדל ופלפל שחור.
9. לאחר הציפוי בבלילת הביצה מעבירים את הבלילה לתערובת של הפירורי לחם עם השומשום.
10. את הרול המצופה מטגנים במחבת עם שמן חם עד להזהבה וריכוך העוף.
11. בתאבון
מתכון במקור: Rachel Machaly