מתכון: מפרום מחצילים / מוסקה

מפרום מחצילים / מוסקה – ניתן להכין גם מתפוח אדמה

מאת: אופים ונהנים עם השף כלפה מיכה
2 חצילים ארוכים פרוסים לעיגולים בעובי 1ס"מ
מצרכים לבשר
חצי קילו בשר טחון
1 בצל קצוץ
4 שיני שום קצוצות
חופן כוסברה קצוצה
חצי כפית כורכום
חצי כפית כמון
חצי כפית פלפל שחור גרוס
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית בהרט לקציצות.
מעט מלח.

מצרכים לרוטב:
שמן לטיגון
חופן של כוסברה קצוצה
1 בצל קצוץ
2 כוסות מים
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף מרק עוף
חצי כפית כרכום
חצי כפית פלפל שחור
1 כף רסק עגבניות
אופן ההכנה של הרוטב:
לטגן את הבצל עד שיזהיב, מוספים את המים ושאר החומרים ולתת לרוטב לרתוח ,מידי פעם לערבב.
אופן הכנת המנה:
1. יוצרים מחומרי הבשר תערובת אחידה.
2. למלא את פרוסות החציל בתערובת הבשר
3. לטבול קמח ואחר כך בביצה ולטגן בשמן .
4. לאחר שטיגנו בשמן נכניס את החצילים לרוטב על אש נמוכה בערך 40 דקות.

11001889_10205013598367405_6855026246240334155_n 11016833_10205013599567435_3606470198829303355_n 10995917_10205013601287478_6582163216181844022_n

תודה ל- Yoella Danan על המתכון Yoella Danan