צלחת ההפתעות: קרם זוקיני של בת עמי בוזגלו

לרגל חג השבועות, בת עמי בוזגלו מבאר שבע מציגה את המתכון המיוחד שלה, קרם זוקיני.

המתכון של בת עמי בוזגלו. צילום פרטי

קרם זוקיני:
5 זוקיני
2 שיני שום
3/4 כוס שקדים קלופים
4 כפות שמן זית
מעט מנטה/נענע
מלח.

לארטישוק:
ארטישוק אה לה רומנה מצנצנת.
לימון

בת עמי בוזגלו. צילום: איה בוזגלו

בסיר נון סטיק מניחים שמן זית, קוביות זוקיני, שום, מעט מלח (אחרי זה מתקנים תיבול) ושקדים.
מבשלים על אש קטנה במשך 30-40 דקות, עד שהזוקיני רך מאוד.
אמור להתקבל תבשיל, כמעט כמו מרק. יהיו הרבה נוזלי וזה בסדר.
מוסיפים את הנענע/מנטה, מבשלים עוד 5 דקות וטוחנים היטב בבלנדר עד שמתקבלת תערובת חלקה.

מוציאים 4 ארטישוקים, חוצים לחצאים ומניחים על מחבת פסים חמה.
מתבלים עם מלח ופלפל שחור גרוס.
כשמתקבלים סימני חריכה הופכים לעוד דקה-שתיים ומורידים מהאש.

להגשה:
בצלחת מניחים את הקרם קישואים ומשטחים.
מניחים עליו את הארטישוקים ומגרדים לימון מעל.