פנטהון מייחל לבואה של אשתו מאתיופיה

חייל ממוצא אתיופי, תושב באר-שבע, ממתין זה מספר חודשים להעלאת אשתו מאתיופיה לישראל – דבר הנמנע ממנו עקב טעות טכנית באתיופיה וקשיים שמערימה עליו, לדבריו, רשות האוכלוסין וההגירה
פנטהון בלאי (21), תושב באר-שבע, התחתן באתיופיה בשנת 2010 לאלימיתו דיגו גססה, צעירה שהכיר בזמן לימודיהם בבית-הספר התיכון. שנה לאחר מכן עלה לארץ עם הוריו ואחיו, לאחר שקיבל את האישור לכך. רעייתו נותרה באתיופיה. פנטהון הגיש לרשות האוכלוסין וההגירה בקשה לאיחוד משפחות והתבקש על ידם לספק מסמכים: דרכון, תעודת לידה, תעודת יושר, תעודת נישואין ועוד. הוא פנה באמצעות אשתו על מנת לקבל את המסמכים ושילם עליהם 10,000 שקלים והמסמכים הגיעו. למרבה הצער, נפלה טעות בתאריך הלידה של רעייתו כאשר התאריך שנרשם בתעודות שונה מתעודה לתעודה. בחלק מהתעודות כתוב שתאריך הלידה שלה הוא 13.1.1994 ובחלק כתוב 11.9.1993. שאר פרטי הזהות זהים. מיותר לציין, כי באתיופיה אין מעקב ורישום כמו בישראל. מה גם שיש הבדל של 6-7 שנים בין לוח השנה המערבי לזה האתיופי (היום באתיופיה שנת 2007).
ב-15.5.14 נשלח אליו מכתב מרשות ההגירה ואוכלוסין ובו נכתב כי בשל הטעות, הוא מתבקש לשוב למשרדים באתיופיה ולהוציא תעודות מתוקנות. הוא פנה לגורמים באתיופיה שאמרו לו שזאת הוצאה כספית מאוד גדולה ושגם לאחר התשלום לא בטוח שיוכלו לתקן את התאריך. כך שיכול להיות שזה לא יעזור לו. פנטהון חייל קרבי ובשל המקרה הוא נמצא במצב נפשי קשה ורוצה לעזוב את הצבא ולהשתחרר. הוא לא מאמין שזה אפשרי שרעייתו תוכל לעלות לישראל. הוא שלח באמצעות עורך דינו פנחס ברזילי מכתב למשרדי הפנים, הביטחון והקליטה אך הדבר לא עזר.

"אני מרגיש עצוב מאוד", אמר פנתהון לכתבנו יונתן קפשוק. "אני לא יודע מה לעשות. אני נשאר בהרגשה רעה מאוד. זה מדאיג אותי מאוד מה קורה איתה. אני לא מצליח להבין שלא סומכים עליי. חתמתי ובאתי לתרום ולהגן על המדינה שלנו".

פנתהון הוסיף: "באתיופיה אין רשימה ואין תעודת זהות לכל האנשים. גם להורים שלנו אין תעודת זהות וזאת בעיה. אם המדינה לא סומכת עליי שאני לא משקר לה אז אני עוזב. זה ממש מרגיז. אם הבעיה הייתה גדולה אז הייתי מסכים איתה, זאת בעיה קטנה. חוץ מהתאריך שלה לא חסר כלום. אני ממש עצוב בגלל זה וחושב לחזור לאתיופיה אולי".

מרשות האוכלוסין וההגירה נמסר בתגובה: "הנושא מצוי בהליך בדיקה, מבצעים ראיונות לבני המשפחה ובתום הבדיקה תתקבל החלטה בעניינם".

לשמיעת הדיווח של כתבנו וראיון עם עו"ד פיני ברזילי בתכניתנו "בוקר טוב דרום" עם רונן הירשלר, לחצו כאן:

.