מחאה של חלק מתושבי המועצה המקומית ירוחם כשבועיים לאחר חתימת ההסכם בין המועצה האזורית רמת נגב לבין המועצה המקומית ירוחם, על-פיו, תועבר קריית ההדרכה מתחום שטח השיפוט של רמת הנגב לירוחם והרשויות יפעלו במשותף להקמה ופיתוח מיזמים מניבי ארנונה לקידומן של שתי הרשויות. במכתב ששלחו מספר תושבים לשר הפנים הם מבקשים לשנות את נוסח ההסכם, בטענה כי הוא לא יוביל את ירוחם לעצמאות כלכלית.
מאת: יונתן קפשוק
מהצד השני של המתרס, פעיל בפורום תושבים לצדק חלוקתי בעיר, אורי ליברטי, הסביר מדוע "עדיף ציפור אחת ביד מאשר שתיים על העץ".
ממשרד הפנים נמסר בתגובה: "הועדות לשינויי גבולות וחלוקת הכנסות באזור הדרום נמצאות בשלבי עבודה וצפויות להגיש המלצותיהן לשר הפנים בתקופה הקרובה. ההסכמות שהושגו בין ירוחם ורמת נגב יבחנו על ידי הוועדה לשינוי גבולות וחלוקת הכנסות באזור זה".
מהמועצה האזורית רמת נגב נמסר בתגובה:"אין לנו עניין במאבקים פנימיים בתוך ירוחם ולכן אנחנו לא מתערבים ולא מגיבים"
מהמועצה המקומית ירוחם נמסר בתגובה: "מדובר בהסכם היסטורי.הבסיס הגדול ביותר בנגב קרית ההדרכה –עיר הבהדים עם 10,000 חיילים בכל שעה נתונה שיעברו בו 50,000 חיילים בשנה,יש בו 250,000 מטרים בנויים ומאות מקומות עבודה לאזרחים ,הבסיס הזה עובר לירוחם במאה אחוז בהכנסות ובגבולות.
ראש המועצה מיכאל ביטון הוא שיזם את המאבק והוא שיזם את הפשרה ועמו פורום תושבים לצדק חלוקתי שברכו על ההסכם( שיש בו ויתור כמובן מטבעה של פשרה ).
ירוחם שמחה לצאת עם שכנתה רמת נגב לשותפות אזורית בכלל התחומים: תעשיה, חינוך, תרבות, חקלאות, פנאי, תיירות, גיל הזהב ועוד.
לא ניתן למי שרוצה להוביל פוליטיקה ישנה של אינטרסים אישיים להחזיר אותנו אחורה" , לשון התגובה.