מתכון לסלט קינואה, בטטה ושקדים מרענן

חומרים:
3 בטטות חתוכות לקוביות בגודל 1 ס”מ 3 בטטות חתוכות לקוביות בגודל 1 ס”מ
5 כפות שמן זית 5 כפות שמן זית
1 כף סוכר 1 כף סוכר
מלח מלח
פלפל שחור טחון טרי פלפל שחור טחון טרי
1 כוס קינואה 1 כוס קינואה
100 גרם שקדים שלמים קלויים 100 גרם שקדים שלמים קלויים
1 צרור פטרוזיליה קצוצה גס 1 צרור פטרוזיליה קצוצה גס
1/3 צרור נענע קצוצה גס 1/3 צרור נענע קצוצה גס
לרוטב:
1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי 1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי
3 כפות שמן זית 3 כפות שמן זית
2 כפות דבש 2 כפות דבש
מלח מלח
פלפל שחור טחון טרי פלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מכינים את הבטטות והקינואה: מערבבים בטטות בקערה עם 3 כפות שמן זית, סוכר, מלח ופלפל. משטחים בתבנית.
אופים כ-30 דקות עד שהבטטות רכות ומצננים.
מביאים לרתיחה קינואה עם 2 כפות שמן זית ו-½1 כוסות מים רותחים בסיר. מערבבים, מנמיכים להבה ומבשלים מכוסה עוד 12 דקות. מכבים ומשהים מכוסה 10 דקות נוספות. פותחים, מאווררים את הגרגרים בעזרת מזלג ומצננים.
מרכיבים את הסלט ומגישים: מערבבים את חומרי הרוטב.
מעבירים את הבטטות והקינואה לקערה. מוסיפים שקדים, עשבי תיבול ורוטב ומערבבים. מתקנים תיבול ומגישים

תמונה: דנייה ויינר
מחברת המתכון: רות אוליבר
סגנון: דיאנה לינדר
מתכון מתוך האתר: השולחן