עוגת לוטוס טעימה ומושחתת

מתכון לעוגת לוטוס מושחתת ומפנקת ובעיקר קלה להכנה! כיף לפתוח ככה את השבוע :)

מצרכים למתכון :
הבסיס:
לוטוס – 3.5 אריזות ניילון – סה"כ (306 גרם)
חמאה – אריזת נייר (100 גרם), מומסת.
הקרם
שמנת מתוקה 38% – 2 קופסאות קרטון – סה"כ (500 מ"ל)
אינסטנט פודינג בטעם וניל – קופסת קרטון (80 גרם)
שוקולד לבן – 2 אריזות נייר – סה"כ (200 גרם), מגורד (לפי הטעם).
גבינה לבנה 9% – 2 קופסאות פלסטיק – סה"כ (500 גרם)
גבינת שמנת 25% שומן – גביע (225 גרם)

הציפוי:
ממרח עוגיות לוטוס קרמל – 3/4 צנצנת זכוכית – סה"כ (300 גרם), אפשר גם ממרח לוטוס קראנץ`.
16 מנות/יחידות: תלוי בגודל הפרוסה.
ציוד נדרש: תבנית עגולה בקוטר 24/26.
אופן הכנת המתכון
הכנת הבסיס:

1. טוחנים את עוגיות הלוטוס דק (אפשר גם מעט גס).
2. מוזגים את החמאה המומסת ומערבבים היטב. משטחים לתבנית עגולה בקוטר 24/26 עם שקף בדפנותיה (ניתן להדביק את השקף לתבנית עם מעט חמאה) ומכניסים למקפיא כרבע שעה עד להכנת הקרם.


קרדיט: רוחלה, בלוגרית אוכל

הכנת הקרם:
1. מקציפים את שני מיכלי השמנת המתוקה עם אינסטנט הפודינג בטעם וניל עד לקבלת קצף יציב.
2. בקערה נפרדת מגרדים את השוקולד הלבן (מומלץ להניח בקירור מעט לפני כדי שיהיה יותר קל לגרד) ומערבבים היטב עם הגבינות.
3. שופכים את קערת הגבינות והשוקולד אל קערת הקצפת ומערבבים בתנועות קיפוליות לתערובת אחת. אופציה נוספת: לוקחים כף מהקצפת שהקצפנו ומערבבים בקערת הגבינות והשוקולד הלבן (כדי לאוורר את תערובת הגבינות). לאחר מכן לוקחים את כל התכולה של הגבינות והשוקולד, שופכים אל קערת הקצפת ומערבבים בתנועות קיפוליות לתערובת אחת.
4. מוציאים את התבנית מהמקפיא ויוצקים מעל הבסיס את הקרם.
5. שומרים במקפיא למשך כ- 4-6 שעות.

הכנת הציפוי:
1. מחממים את ממרח הלוטוס לכמה שניות במיקרוגל או בבן-מארי עד שנעשה נוזלי מעט.
2. יוצקים מעל קרם הגבינה ומנדנדים את התבנית מצד אל צד על מנת שממרח הלוטוס יכסה את קרם הגבינה באופן אחיד.
3. מכניסים למקפיא למשך כ- 20 דקות ולאחר מכן שומרים במקרר (מומלץ לשמור תמיד במקפיא ולהוציא כשעה-שעתיים לפני ההגשה בכל פעם).
4. בתיאבון (:
זמן ההכנה כולל את זמן השהיית העוגה במקפיא.


קרדיט: רוחלה, בלוגרית אוכל

מתכון ותמונות: רוחלה, בלוגרית אוכל
מתוך האתר: foods Dictionary, מילון האוכל של ישראל