השף מיכה כלפה מפנק אתכם במתכון לעוגת גבינה ופירות העונה חמצמצה וטעימה, לחג שבועות צבעוני ומהנה
תבנית 24 או 26
עדיף ליקנות בסופרים פודינג לימון.
חומרים :
750 גרם גבינה לבנה
750 מ"ל שמנת מתוקה ( 3 יחידות )
3 כפות ברנדי ומיץ מחצי לימון.
20 גרם ג'ילטין מומס בחצי כוס חד פעמי חם.
225 גרם סוכר
פירות העונה חתוחים לעיגולים או חצי סהר.
1 פודינג לימון…..( וכן אם לא מוצאים לימון אז וניל )
** לבסיס העוגה :
200 גרם פתיבר טחון מעורבב עם 150 גרם חמאה מומסת.
הכנת בסיס העוגה:
1. מניחים את סרט השקף סביב הדופן הפנימית של תבנית העוגה ,
2. מפזרים ומהדקים טוב את התערובת כך שתכסה את כל התחתית ובעובי שווה.
3. מניחים את התבנית בצד
אופן ההכנה העוגה :
1. קערה (1) – מקציפים את השמנת עם 100 גרם סוכר והפודינג עד שהיא יציבה.
2. קערה (2) – מקציפים את הגבינה ו 125 גרם סוכר 3 כפות ליקר ומיץ הלימון לתערובת אחידה, ומספים את הג'לטין לאט לאט וממשיכים להקציף עוד 2 דקות.
3. את קערת הגבינה מקפלים לתוך קערת השמנת המוקצפת בתנועות קיפול.( לא יותר מידי לקפל).
4. ויוצקים לתבנית עם הבסיס המוכן, מישרים את הגבינה טוב בתבנית ומכנסים למקפיא ל3 שעות.
5. לאחר 3 שעות במקפי ,מוצאים את העוגה מסדרים את הפירות ומברישים אותם במעט ריבה מומסת במעט מים כדי להבריק את הפירות ולשמור אותם טריים ולמקרר .
6. לפני הגשת ההעוגה ומנתקים אותה מהתבנית ומהשקף שסביבה.
7. העוגה מוכנה לאכילה
לעוד מתכונים של מיכה כלפה –לחצו כאן