קבוצת רוגבי הנשים של באר שבע נפתחה השנה והיא מחפשת את הנשים שירצו להצטרף ולקחת חלק. אוהבות ספורט קבוצתי? זה הזמן להכיר את "נמרות המדבר".
בעיר באר שבע יש ענפי ספורט מגוונים ומיוחדים, כמו למשל רוגבי. כולנו התרגלנו לשמוע על הכדורגל והכדורסל אבל יש עוד הרבה מעבר, גם לנשים. אחד מענפי הספורט שמתפתחים בעיר הוא ענף הרוגבי, כשהשנה הוקמה גם קבוצת הנשים- "נמרות המדבר". מדובר בספורט קבוצתי אגרסיבי ומרתק שיכול להוות אלטרנטיבה מצוינת לריצה על הליכון בחדר הכושר או חוג פילאטיס. "ספורט נשים בארץ צובר תאוצה ומתפתח בשנים האחרונות, כמו גם ענף רוגבי הנשים. זה ענף שדוחף אותך הכי גבוה שאפשר ומוציא ממך את המקסימום", אומרת שירי שפרי, שחקנית בקבוצת רוגבי הנשים של באר שבע.
שיטת המשחק
רוגבי הוא ענף ספורט פחות מוכר לציבור הרחב בארץ, לא כמו כדורגל או כדורסל הנפוצים. אבל עדיין יש אנשים רבים שאוהבים את הספורט ומשחקים בו באופן מקצועני, כמו כל ספורט קבוצתי אחר. רוגבי הוא משחק כדור קבוצתי פיזי, המשוחק עם כדור אליפטי הדומה לכדור הפוטבול בין שתי קבוצות. הגרסה הנפוצה ביותר של המשחק היא רוגבי יוניון בה משתתפים 15 שחקנים, אך בגרסה נוספת המשחק הוא בשביעיות- עם שבעה שחקנים בכל קבוצה. זוהי גם השיטה בה משחקות נשות הרוגבי של באר שבע ובארץ בכלל.
ברוגבי משחקים על מגרש בגודל 100 מטר על 70 מטר. בקצהו של כל מגרש מוצב שער בצורת האות H ורוחב השער הוא כשל שער בכדורגל. מטרת המשחק היא לצבור כמה שיותר נקודות על ידי הנחת הכדור ב"שטח הטריי"- שטח של 5*70 מטרים מאחורי קו הרוחב של המגרש בצד של הקבוצה היריבה, ובעיטת הכדור לחלקו העליון של שער הקבוצה היריבה. על פי חוקי המשחק אסור לכדור לנוע קדימה, מותר לו לנוע אחורה או באותו קו. מותר לבעוט את הכדור קדימה, אך במצב זה רק השחקן אשר בעט בכדור והשחקנים שהיו מאחוריו ברגע הבעיטה רשאים לגעת בכדור. ישנם עוד חוקים רבים שחלים תוך כדי התנועה של השחקנים, במהלכי ההתקפה וההגנה של הקבוצות. הקבוצה המנצחת במשחק היא בעלת הניקוד הגבוה יותר בסיומו.
מוכנות לאתגר
ספורט הרוגבי הנשי בארץ הוא יחסית חדש. ליגת הנשים, בה משחקות כרגע 9 קבוצות, הוקמה בשנת 2001. ונבחרת הנשים של ישראל שמייצגת אותנו בתחרויות בעולם הוקמה ארבע שנים אחרי, ב-2005. ספורט הרוגבי הגיע לבאר שבע שבדרום רק בשנים האחרונות, וקבוצת הנשים הוקמה השנה. נכון לעכשיו, חברות בקבוצה 3 נשים- שירי שפרי, רבקה לף ויסמין יצחק- והן עדיין לא מספיק כדי להקים קבוצה ולהתחרות בליגה. "בינתיים כקבוצה שנמצאת בתהליך הקמה, אנחנו מגיעות לטורנירים של הליגה ומשחקות כשחקניות משלימות לקבוצות האחרות. זה עוזר לנו לשמור על כושר משחק, לצבור ניסיון, וגם כל שחקנית שעולה לשחק אחרי זה גם חוזרת לקבוצה ונותנת דרייב לבנות האחרות", מספרת שירי.
הסיפור של שירי עם עולם הרוגבי החל כשהייתה סטודנטית בחיפה. היא שמעה על קורס רוגבי שמקנה נקודות זכות לתואר והלכה לנסות. מאז היא שיחקה בקבוצה של חיפה, הייתה בצוות הפיתוח של קבוצת הבנות בעמק יזרעאל וכעת היא מפתחת את הקבוצה בבאר שבע, אחרי שעברה לגור כאן עם בעלה, אותו הכירה על מגרש הרוגבי. שירי מוסיפה: "רוגבי היום הוא אחד מהענפים הגדולים בעולם ועצוב שזה לא מפותח מספיק בארץ. גם אני, כשנחשפתי לזה, לא היה לי מושג מה זה ואיך משחקים, אבל זה הכי מאתגר שיש".
מה החשיבות בעינייך של הקמת הקבוצה פה בבאר שבע?
"ברמה האישית, מבחינתי זה להמשיך לשחק ושתהיה לי קבוצה קבועה להתאמן ולשחק איתה. מעבר לזה, זה מפתח את הענף עצמו בארץ, כדי שיגיע לרמה כמו שיש במדינות באירופה באיטליה למשל. זה גם מחזק את קידום ספורט הנשים בארץ. הרוגבי נתן לי הרבה, וגם להרבה נשים אחרות. זה הענף שהכי ממנף אותך, הכי מאתגר, ענף שהאנשים בו דוחפים אותך הכי גבוה שאפשר וזו תחושה מדהימה".
–
שירי מספרת ששתי שחקניות אחיות מבאר שבע, שחרית וגאולה גולדינג, היו הנשים הראשונות בארץ ששיחקו רוגבי. בתחילת דרכן הן התאמנו עם קבוצת הבנים עד שנפתחה הליגה. "אלו הבנות הראשונות ששיחקו רוגבי בארץ. אם זה התחיל מבאר שבעיות, אין סיבה שלא תקום קבוצת רוגבי נשים גם כאן. כל מי שרוצה מוזמנת לבוא ולנסות. אנחנו מתאמנות פעמיים בשבוע בימים שני וחמישי", מסבירה שירי.
מה משך אותך בתור שחקנית בהתחלה?
"האווירה והסביבה החיובית והממנפת. כי את מגיעה בפעם הראשונה לאימון, ומההתחלה כולם מנסים להכניס אותך לעניינים ונותנים הרגשה טובה. זה גם מאוד אינטנסיבי ומאתגר וזה כיף. זה המקום שבו יש לך 4-5 שעות שבועיות לנקות את הראש, להוציא את כל האנרגיות ואת פשוט נמצאת בסביבה הכי חיובית שיכולה להיות. זה מאוד משחרר, את מרגישה שאת ממונפת, שאת במקום אחר. זה מוציא מאיתנו את המקסימום שאפשר, האווירה של טורניר או משחק היא אווירה שלא רואים בשום ענף אחר".
אמנם תחום הרוגבי עוד לא לגמרי מפותח בדרום, אבל זו בדיוק ההזדמנות שלכן להשתלב. כל מי שמחפשת מסגרת קצת אחרת לעשות בה ספורט ולחוות חוויות מיוחדות, קבוצת רוגבי הנשים של באר שבע זה המקום בשבילה. "רוגבי זה מעבר לספורט. זו קהילה ומשפחה חוצת גבולות. הענף מצליח בטירוף ברחבי העולם ואנשים לא מפסיקים לעודד ולהגיע למשחקים, זו חוויה אחרת שלא תרצו לפספס", מסכמת שירי.