שלמה בניזרי: "הקשר בין הפרקליטות המשטרה והתקשורת הוא ברור"

תכתובות שפורסמו אמש בחדשות עשר שופכות אור חדש על המסרונים שהחליפו שופטת המעצרים בתיק 4000 ונציג הרשות לניירות ערך. אתמול אפשר היה להבין מהתכתובות שהשניים תיאמו ביניהם כיצד להתנהג בדיון פומבי בבית המשפט. "תיראי מופתעת", כתב נציג הרשות ערן שחם-שביט לשופטת רונית פוזננסקי-כץ. התכתובות החדשות מעלות שהם לא התכוונו לדיון הפומבי, אלא למפגש מקדים עם נציגי המשטרה.

אמש ניתן היה להבין כי השניים ביקשו להציג מצג שווא לפרקליטי החשודים ולמשתתפים בדיון. כעת מתברר כי השניים תיאמו עמדות בוויכוח פנימי עם חוקרי להב, שאליהם כוונה ההפתעה המבוימת. מהתכתובות ניתן להסיק כי השניים חתרו לקצר את מספר ימי המעצר של חלק מהחשודים, בניגוד לעמדת נציגי המשטרה. עם זאת, גם כעת כשהתמונה מתבהרת, עולה כי השניים קיימו דיאלוג בלתי פורמלי וחריג על מנת לתאם את מספר ימי המעצר – לפני הדיון עם הסנגורים.

כמה פרקליטים אמרו כי המפגשים הסגורים שהתקיימו בתיק 4000 אינם בגדר נורמה מקובלת, ועל אחת כמה וכמה ההתכתבות הלא פורמלית עם השופטת. "לא מדובר בתופעה, זו תדהמה", אמר אחד הפרקליטים, "לתובע בכלל לא אמור להיות מספר הטלפון של השופט. השניים פרצו את הגבולות".
חקירה נפתחה נגד השופטת רונית פוזננסקי-כץ ונציג הרשות לניירות ערך עו"ד ערן שחם-שביט. נציגת רשות ניירות ערך אמרה אתמול בבוקר בדיון הארכת המעצר בפרשת בזק כי החלה חקירה משמעתית של השניים. פוזננסקי-כץ צפויה להיחקר מול נציב התלונות על שופטים בעוד שחם-שביט בנציבות שירות המדינה.
נשיאת בית המשפט העליון, השופטת אסתר חיות, שיגרה הבוקר מכתב לשופטים ולרשמים ברחבי הארץ וקראה להם "להיזהר בדבריכם ובהתנהלותכם" בצמרת המשפטית מקווים שהשופטת תתפטר בשל הנזק התדמיתי החמור שנגרם למערכת בתי המשפט מההתנהגות הבעייתית שלה.

הבוקר בתכניתנו "הבוקר" שחחנו עם השר לשעבר שלמה בניזרי, אשר הורשע בפרשת שחיתות ונשלח למאסר ל-4 שנים, בניזרי טען לחפותו בראיון וטען כי הוא חף מפשע, שכן סומן על ילדי המערכת ובוצעה נגדו רדיפה אישית. לדבריו המערכת הדמוקרטית בישראל היא מערכת מקולקלת כיוון שיש שיתוף פעולה בין המשטרה, הפרקליטות והתקשורת.

האזינו לראיון המלא: