קציצות בשר ברוטב אדום
מצרכים למתכון:
700 גרם בשר בקר טחון
חצי צרור כוסברה קצוצה
1 גזר קצוץ
1 בצל קצוץ
2 ביצים
3 כפות פרורי לחם
2 כפות שמן זית
מעט כורכום
מעט כמון
פלפל ומלח לפי הטעם.
לרוטב:
3 כפות יפות של רסק עגבניות
5 שיני שום כתושות
1 פלפל אדום מתוק חתוך לרצועות
כף שמן זית
כף פפריקה אדומה
מלח ופלפל לפי הטעם
מים רותחים לפי הצורך.
אופן ההכנה:
1. במעבד מזון לקצוץ את הבצל , הגזר, והכוסברה,
2. לתערובת הקצוצה להוסיף את הבשר ואת הביצים והתבלינים ולערבב טוב טוב לעיסה אחידה.
3. מהתערובת יוצרים קציצות וטובלים אותם בפרורי לחם ( כן בלי ביצה ) .
4. את הקציצות מטגנים חצי טיגון מכל צד ומניחים בצד.
5 . בסיר נמוך, מכניסים את כל חומרי הרוטב ומים רותחים ומגעים לרתיחה מלאה.
6. לאחר הרתיחה מרדים לאש נמוכה ומוספים את הקציצות ומבשלים כ – 20 דקות ( להפוך את הקציצות אחרי 15 דקות הראשונות.
הערה: מי שאוהב רוטב סמים יוסיף פחות מים , ומי שאוהב יותר רוטב שיוסיף מים רותחים
מתכון באדיבות: אילנית ברוקר מקבוצת הפייסבוק אופים ונהנים עם השף כלפה מיכה