מערכת הרפואה בדרום לא עולה בקנה אחד עם מערכת הרפואה שבמרכז. מדיון שנערך ביום ראשון של ועדת המשנה לעניין שירותי בריאות בדרום בראשות ח"כ מאיר כהן עולים פערים חמורים
מספר הספקים למקצועות פרא-רפואיים בקופת חולים כללית, בה מבוטחים 68% מתושבי הנגב: 101 בדרום, לעומת 703 בצפון ו-1,238 במרכז. באף אחד מהמוסדות להשכלה גבוהה בדרום אין לימודי טיפול באמנות, בהבעה ויצירה, במוזיקה, בתנועה, ברכיבה טיפולית ועוד, ורק במוסד אחד בדרום (בן גוריון) נלמד טיפול פסיכולוגי לילד ונוער.
מנהלת המחלקה להתפתחות הילד במשרד הבריאות, ד"ר הדר ירדני אמרה בתגובה: "זה לא נכון. יש לנו תכניות רבות ודיונים קבועים בנושא התפתחות הילד". מנהלת המחלקה לאוטיזם במשרד הבריאות, ד"ר בלה בן גרשון: "אנחנו מתאמצים ללא הרף, ומבקשים את עזרת הוועדה". בתגובה אמר ח"כ כהן: "משרד הבריאות מבקש מאיתנו סעד? זה צריך להיות ההיפך. אתם הרגולטור. אתם יודעים לעשות מהפיכות, ולא רק 'שולחנות עגולים'". ח"כ קארין אלהרר (יש עתיד): "מספיק להתגולל בוועדות ובדיונים, זה לא סובל דיחוי".
יו"ר הוועדה ח"כ מאיר כהן, אמר בדיון: "מאז שעליתי לארץ בשנות ה-60 אני שומע על פערי בריאות בדרום. אנשים בדרום מתים כי אין רופאים. תלמידים עם צרכים מיוחדים מחכים שנה ויותר כדי לקבל תור לטיפול. עלינו לזכור שתושבי הנגב משלמים ביטוח בריאות מלא, לא פחות מתל אביב. מאילת ועד קריית גת יש רק 11 משרות של קלינאי תקשורת". ח"כ כהן פנה לנציגי משרד הבריאות בדיון ואמר: "מדוע אינכם לוחצים בנושא? יש תחושה שאתם מקלים ראש".
הבוקר, שוחחנו עם חבר הכנסת כהן בין היתר על חוק המרכולים שעבר הבוקר, ועל הפערים הבלתי נתפסים לעתים במערכת הרפואה בדרום. האזינו לדברים: