עוגת שוקולד לבן חלבית טעימה ועסיסית שמכינים ללא צורך במיקסר.
תבנית אנגליש קייק
מצרכים:
50 גרם שוקולד לבן
שליש כוס שמן
2 ביצים
שליש כוס סוכר לבן
חצי כפית תמצית וניל
2/3 כוס חלב
כוס קמח תופח (140 גרם)
סירופ שוקולד לבן: 50 גרם שוקולד לבן + 2 כפות חלב
זילוף שוקולד לבן: 25 גרם שוקולד לבן + כפית שמן
אופן הכנה:
– מחממים תנור ל175 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק (למי שיש תנור חזק מומלץ לחמם ל165 מעלות).
– מניחים בקערית 50 גרם שוקולד לבן חתוך לקוביות ושליש כוס שמן. ממיסים כ-20 שניות במיקרוגל ומערבבים לתערובת חלקה.
– מערבבים בקערה (עם מטרפה או כף) את הביצים עם הסוכר. מוסיפים תמצית וניל ואת תערובת השוקולד הלבן ומערבבים. מוסיפים חלב ומערבבים. מוסיפים את הקמח התופח ומערבבים קלות עד לאיחוד החומרים.
– יוצקים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק משומנת ואופים בתנור במשך 30-35 דקות, עד שקיסם יוצא יבש. (*העוגה אמורה להזהיב בחלק העליון).
– בזמן שהעוגה בתנור מכינים את סירופ השוקולד הלבן: מניחים בקערה 50 גרם שוקולד לבן חתוך לקוביות ושתי כפות חלב. ממיסים כ-20 שניות במיקרוגל ומערבבים לתערובת חלקה. לאחר שהעוגה מוכנה ובעודה חמה, יוצקים את הסירופ על העוגה (הסירופ אמור להיספג בעוגה).
– הכנת זילוף שוקולד לבן: מניחים בקערה 25 גרם שוקולד לבן חתוך לקוביות וכפית שמן. ממיסים 15-20 שניות במיקרוגל ומערבבים לתערובת חלקה. ממלאים בשקית זילוף או שקית אוכל קטנה, גוזרים מעט את קצה השקית ומזלפים פסים בחלק העליון של העוגה.
המתכון לקוח מתוך האתר 'מתכונים ב-10 דקות'. לצפייה במתכון ובמתכונים נוספים לחצו כאן
לכניסה לעמוד הפייסבוק של 'מתכונים ב-10 דקות' לחצו כאן