מתכון טעים לשקשוקה – לימים קרים עם לחם טוב

בא לי שקשוקה. אני אוהב חריף ומה איתכם?

עוד מתכון נפלא במיוחד לחורף הקרב ובא, באדיבות קבוצת הפייסבוק "אופים ונהנים עם מיכה כלפה"

מצרכים:
6 עגבניות גדולות מקולפות קצוצות.
2 גמבה אדומה חתוכה לקוביות קטנות
1 גזר קטן קצוץ דק דק
1 גבעול סלרי קצוץ
2 בצלים חתוכים לקוביות.
2 רסק עגבניות קטן
6 שיני שום פרוסות

ביצים כמה שרוצים
2כוסות מים ( אם צריך מוסיפים)
1 פלפל ירוק חריף למי שאוהב חריף
מעט כוסברה

תבלינים:
כף מרק עוף
כפית כמון
מעט טימין
למי שיש אורגנו טרי זה מצוין
מלח ופלפל לפי הטעם
כפית שמנה של פפריקה מרוקאית בשמן

אופן ההכנה:
1. את הבצל מטגנים עד להזהבה
2. לאחר שהבצל זהוב מוספיו את העגבניה, הגזר, הסלרי , השום. הגמבה, והפלפל הירוק החריף. ומטגנים כ- 2 דקות .
3. אל הסיר נוסיף את המים ושאר החומרים ונגיע לרתיחה ומיד נוריד לאש קטנה ונבשל עד שהכול רך ( מדי פעם לערבב!!!! ).
4. נתקן את הטעמים אם צריך נוסיף מים או מלח ופלפל.
5. למי שיש מעבד מזון ידני אז נטחן את הרוטב מעט ויש לנו רוטב שקשוקה מוכן.

הרכבת המנה:
לתך מחבת ניצוק מהרוטב ונוסיף את הביצים ומכסים את המחבת ומבשלים על אש קטנה עד לרמה שאתם אוהבים את הביצים ומגישים עם כוסברה מעל לשולחן עם לחם טוב.

הערה:
רצוי וטעים מאוד להוסיף כדורי בשר קטנים עם הביצים ביחד לרוטב