המתכון באדיבות קבוצת הפייסבוק "אופים ונהנים עם מיכה כלפה"
חומרים ל-4 עוגות בתבניות אינגליש קייק:
מצרכים:
1 קילו קמח לבן.
1 אבקת אפייה
2 כפות שמרים יבשים או 50 גרם שימרית
150 גרם חמאה / מחמאה / מרגרינה מזולה
250 מ"ל חלב / מיץ תפוזים
3 ביצים
כפית של גרדת לימון
150 גרם סוכר
1 כפית תמצית או משחת וניל
1/2 כפית מלח
הסירופ:
1/2 1 כוסות מים
3/4 כוס סוכר
1/2 כפית תמצית וניל כפית מיץ לימון
אופן ההכנה:
מעלים את כל החומרים על האש ומצמצמים , לאחר שהכול נמס , מורדים את הסירופ מהאש ומצננים (הסירופ חייב להיות קר כשמורחים אותו על העוגות).
חומרים למלית:
ממרח נוטלה או כל ממרח שאתם אוהבים
100 גרם שבבי אגוזי לוז
דרך ההכנה:
1. מכנסים למיקסר את הקמח הסוכר והשמרים ואבקת האפייה ומערבבים עם וו לישה.
2. מוזגים גם את החלב ואחר כך את החמאה המומסת ואת הביצים והוניל וגרדת הלימון.
3. ממשכים ללוש עד שנוצר בצק אחיד ויפה.
4. כמו בכל בצק שמרים, את המלח תמיד בסוף, נוסיף את המלח עכשיו לבצק, ונמשיך ללוש את
הבצק עוד 5 דקות כך שהמלח יכנס טוב לבצק.
5. נותנים לבצק לעבור תפיחה בקערה כשהיא מכוסה בניילון נצמד כ- שעה או עד שהבצק הכפיל את
הגודל שלו…בחורף גם שעתיים.
6. לאחר ההתפחה , מוצאים את הבצק מהקערה ומורדים לו את האוויר ע"י לחיצות על הבצק.
7. מחלקים את הבצק 4 כדורים שווים , ומרדדים כל כדור למלבן.
8. על המלבן מורחים את הממרח בכמות יפה, ומפזרים את האגוזים ומגלגלים לרולדה.
9. בעזרת סכין חדה חוצים את הרולדה לכל האורך שלה , ומניחים חלק אחד על השני ועושים צמה פשוטה ורגילה
10. מכנסים את הצמה לתבנית אינגליש קייק ונותנים לזה תפיחה נוספת של 50 דקות.
11. לאחר 50 דקות כשהצמות תפחו, מורחים על הצמות תערובת של חלמון ביצה עם מעט חלב.
12. מכנסים את העוגות לתנור שחומם מראש ל170 מעלות כ – 40 דקות עד שיהיה להם צבע שחום.
13. מוצאים מהתנור מורחים את הסירופ הקר על העוגות החמות!! ומצננים