עוד מתכון מעלף באדיבות מיכה כלפה וקבוצת הפייסבוק הנפלאה "אופים ונהנים עם מיכה כלפה"
מתכון לעוגת דבש:
הכמות מתאימה לשתי תבניות אינגליש קייק גדולות לא ח"פ,או תבנית קוגלהוף 26
מצרכים:
6 ביצים בטמפ' החדר
כוס סוכר חום-אפשר להמיר לסוכר לבן
כוס שמן
כוס דבש איכותי-הפעם השתמשתי בסילאן טבעי
כוס תה מוכן-2 תמציות ומים חמים
2 כוסות קמח
שקית אבקת אפייה
כפית קינמון
רבע כפית ציפורן
כפית וחצי אבקת סודה לשתייה
שקדים לבנים פרוסים לפיזו
אופן ההכנה:
**הכמויות נמדדו בכוס ח"פ לשתייה חמה***
1. תחילה יש להכין כוס תה חזק ולהניח בצד.
2. להפריד ביצים,להקציף את החלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף יציב אך לא נוקשה.
3. בקערה נפרדת להקציף במטרפה ידנית את החלמונים עם חצי כוס סוכר לתערובת בהירה,להוסיף את הדבש ולאחריו את האבקת סודה לשתייה,קינמון,ציפורן ולהמשיך להקציף,להוסיף את התה בזרם דק,ואחריו את השמן.
4. להוסיף את הקמח ואבקת אפייה ולערבב רק עד כדי איחוד-לא לערבב יותר מדי .
5. לקחת שליש מהקצפת של החלבונים לערבב בתנועות קיפול להוסיף עוד שליש ולקפל וכך עוד שליש.
6. למרוח תבנית במרגרינה לפזר סוכר ולשפוך את התערובת לתבנית לאפות בחום 170
7. לאחר 5 דקות אפייה ראשונות לפזר את השקדים ולהמשיך לאפות. במהלך האפייה כשהעוגות שחומות מלמעלה אך המלית עדיין רוטטת להוריד את החום ל150 ולהמשיך לאפות עד שקיסם נעוץ יוצא רק עם פירורים לחים.
תודה לחופית אלמקיייס על המתכון