מתכון מתוק כדבש לקראת החגים! תודה לחופית אלמקייס ומיכה כלפה מקבוצת הפייסבוק "אופים ונהנים עם מיכה כלפה"
מצרכים:
6 ביצים-בטמפרטורת החדר
כוס סוכר
כפית קינמון
רבע כפית ציפורן
125 גר' דבש איכותי(כרבע צנצנת של 500 גר')
כוס שמן
כוס תה מוכן(רק תמצית ומים חמים)
2 כוסות קמח(בכוס ח"פ לשתייה חמה)
1 אבקת אפייה
כפית וחצי סודה לשתייה
חופן אגוזי מלך
אופן ההכנה:
1. להפריד את הביצים,
2. להקציף את החלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף יציב.
3. בקערה נפרדת לטרוף במטרפה ידנית את החלמונים עם חצי כוס סוכר, להוסיף את הדבש ולהמשיך לטרוף.
4. לשפוך כוס תה חם בהדרגה,להוסיף את השמן ולטרוף שוב.
5. להוסיף את הקמח,אבקת אפייה,סודה לשתייה,הציפורן והקינמון,ולערבב רק עד לאיחוד.
6. לקחת כ-שליש מקצף החלבונים ולערבב עם תערובת החלמונים ואז להוסיף את שאר הקצף בתנועות קיפול עד לאיחוד.
7. לשמן במרגרינה או חמאה תבנית קוגלהוף 26 ,בתחתית התבנית לפזר את האגוזים עם כף סוכר חום ומעליהם ליצוק את תערובת העוגה,
8. להכניס לתנור שחומם מראש ל-170 ולאפות כ-50 דקות עד שקיסם הננעץ יוצא יבש
זהו…עוגה קלה וטעימה בטירוף
מתכון אליפות שקיבלתי מהאלופה חופית אלמקייס. כמה שאני מעריץ אותה!