לקראת החג – מתכון לקרסה דלידם!

מהיום ועד בוא החגים, אנחנו ברדיו דרום נאסוף בשבילכם את כל המתכונים הכי שווים לחגים!
המתכונים באדיבות השף מיכה כלפה וקבוצת הפייסבוק הנפלאה שלו.

מרוקאים היכן אתם???????
טוב תקשיבו חברים אתם חייבים לעשות את זה אם אתם רוצים גן עדן בשולחן ובבית.
קרסה, לחם מרוקאי ממולא בשר ושומן.
אפשר לעשות אותו גם במחבת על אש קטנה ולהדק אותו. אני עושה בתנור ואפשר בסיר גריל.

חומרים דרושים:
1 קילו גרם קמח.
1 ביצה – אצלי זה חובה !
1/3 כוס שמן,
כף שטוחה סוכר,
כפית מלח.
3 כוסות מים ורבע
25 גרם שמרית (כף שטוחה)
למילוי:
300 גרם בשר טחון עדיף גס
100 גרם שומן כבש קצוץ דק – וכן חברים חייב
1 בצל לבן קצוץ דק
1 פלפל אדום קצוץ
מעט כוסברה
מעט פטרוזיליה
1 כף עריסה
3 שיני שום כתוש
חצי כפית פפריקה אדומה
מעט אגוז מוסקט

אופן הכנת המלית:
1. במחבת גדול נטגן את הבצל עד להזהבה
2. נוסיף את השום השומן הבשר ושאר החומרים.
3. נפתח בטיגון את הבשר הטחון ונערבב טוב עד שישנה את הצבע שלו ונעצור.
4 נעביר את המלית למסננת כדי למגר את הנוזלים שבמלית עד לשימוש
ההכנה הקרסה:
1. לשים את כל החומרים בקערה של מיקסר , השמן והמלח לקראת הסוף להוסיף לבצק.
2. נותנים לבצק עוד כמה דקות לישה. צריך שהבצק יהי רך ולא דביק לידיים ולא קשה
3. לתת לבצק לתפוח כ- 40 דקות
4. לאחר התפיחה ללוש אותו עוד פעם בידיים כדי לגרום לאוויר לצאת ממנו.
5. לאחר התפחת הבצק , נחלק את הבצק ל -8 כדורים ונרדד אותם .
6. יש להניח מהתערובת במרכז הבצק , ולסגור את הבצק לצורת כדור עגול.
7. נסדר את כדורי הבצק הממולאים על תבנית עם נייר אפיה וניתן כמה לחיצות על הבצק כדי שיהיה בצורת פיתה , ונתפיח אותם עוד 30 דקות.
8. לאחר ההתפחה נמרח את הבצק בחלמון ביצה ונפזר מעל שומשום אוכל דבר שאתם אוהבים.
9. נכניס את כדורי הבצק לתנור שחומם מראש ל170 מעלות עד להשחמה טובה.