טיפים לניקיון המקרר
ניקוי המקרר שייך לקטגוריה של דברים שיודעים שצריך לעשות אותם, אבל דוחים כמה שאפשר, עד שאי אפשר יותר. כף יד של ילד מרוחה בשוקולד על דלת המקרר, שאריות האוכל שנדבקו למדפים, ובעיקר המלפפון שהצטמק והצמיח זקן באחת המגירות, מאותתים לנו שהגיע הזמן למבצע הגדול.
אז בואו ונראה האם השד נורא כל כך, או אולי כל מה שצריך לעשות הוא תהליך פשוט של ניקוי ותחזוקה שוטפת. לפניכם 10 כללים של תהליך פשוט ויעיל לניקוי המקרר:
נקיון המקרר – תהליך פשוט ויעיל
– חכו ליום שבו המצרכים כמעט נגמרו והמקרר יחסית ריק ופנוי
– מקרר תקה – מקרר 4 דלתות SBS נתקו את המקרר מן החשמל ורוקנו את תכולתו לחלוטין
– מלאו את האמבט (או קערה גדולה) במי סבון חמים בתוספת חצי כוס של סודה שתייה
– הוציאו מתוך המקרר את כל האביזרים הניידים: מדפים, מגירות, תאים נשלפים, והכניסו הכול לתוך המים החמימים
– עכשיו טבלו מטלית בתערובת של נוזל לסבון כלים וסודה לשתייה וגשו לנקות את הקירות הפנימיים והחיצוניים
– הוציאו את האביזרים שממתינים במים ועברו עליהם אחד אחד בכרית ניקוי ספוגה באותה תערובת. שטפו במים נקיים
– יבשו היטב ואווררו את פנים המקרר ואת הדלתות החיצוניות והניחו להם להירגע
– לפני שאתם מחזירים את המצרכים, בדקו שהקופסאות, הבקבוקים והצנצנות – כגון בקבוק הקטשופ וצנצנת המיונז – נקיים מבחוץ ואינם דביקים
– היפטרו מכל המצרכים שלא נגעתם בהם בחודש האחרון, וכל הסיכויים שלא תגעו בהם גם בחודש הבא. אחסנו את המצרכים שנותרו בקופסאות פלסטיק סגורות, שקופות ויפות.
– נצלו את ניקיון המקרר – ואת הריח הנפלא שעולה ממנו – לארגן את המצרכים בסדר שיקל עליכם את הגישה אליהם.
ניקוי המקרר – באילו כלים וחומרים להשתמש
הצטיידו במברשת בעלת זיפים קשים, במברשת רכה יותר ובכרית ספוג. הימנעו מצמר פלדה;
השתמשו בתערובת של מי סבון וסודה שתייה. הימנעו מאקונומיקה (אל תשימו לב להמלצות באתרי האינטרנט – אקונומיקה היא רעל);
אפשר להוסיף מעט חומץ לתערובת או להשתמש בתערובת של חומץ ומים להברקה;
אפשר להבריק במטלית ספוגה במשחת שיניים לבנה, תתפלאו כמה זה יעיל וריחני.
מניעת ריחות לא נעימים
ולסיום, קבלו כמה עצות סבתא יעילות ופשוטות למניעת ריחות לא נעימים במקרר:
אבן גיר נתונה בתוך מטלית נקייה תספוג את הריחות הלא נעימים
כדורי צמר גפן טבולים בתמצית וניל ימלאו את המקרר בניחוח נעים
נייר עטיפה חום ירחיק את הריחות ממגירת הירקות
והכי פשוט, כסו היטב את כל המזונות, בפרט מזונות המדיפים ריח חזק, כמו דגים, פלפל חריף
ושום. בשוק מצויים כיום כלים אסתטיים לכיסוי המאכלים ולמניעת ריחות.
לטיפים ומוצרים נוספים בקרו באתר – TEKA
או בעמוד הפייסבוק שלהם – עולם תכשיטי המטבח של תקה | Teka