מה משותף לשוקולד, טונה, חביתה, פסטרמה וגבינה צהובה? שימו כל אחד מהם בתוך שתי פרוסות לחם, והרי לכם כריך קלאסי לבית הספר. כאן, ברדיו דרום, אנחנו אוהבים לחשוב מחוץ לקופסא, ולכן אספנו לכם כמה רעיונות לסנדוויצ'ים טעימים במיוחד ממקומות שונים בעולם:
א. אמריקה – הכריך המועדף על הילדים האמריקאים הוא ללא ספק כריך חמאת בוטנים וריבה. באנגלית קוראים לו Peanut butter and jelly או בקצרה PB&J.
כל מה שצריך לעשות זה למרוח חמאת בוטנים על לחם וריבה על פיסת הלחם השנייה. המינונים תלויים בכמה מתוק אתם רוצים את הסנדוויץ'. אפשר להכין את הכריך עם לחם לבן רגיל או מלא.
ב. צרפת – פאן באניה/סנדוויץ' ניסואז: בעיקר בדרום צרפת הסנדוויץ' המועדף כולל סלט המבוסס על ירקות חיים (עגבניות שרי, עלי חסה, בצל, זיתים ועוד), ביצים קשות, טונה ושמן זית. את כל הטוב הזה נשים בלחם לבן עגול.
ג. פולין – זפייקאנקה: הזפייקאנקה הוא בעצם טוסט פתוח בבגט, מה שלא יעבוד טוב כסנדוויץ' לבית הספר. מה שכן אפשר לעשות הוא לקחת בגט, לשים בפנים גבינה צהובה, פטריות ורוטב מתוק (קטשופ לדוגמא) כמו שעושים הפולנים, ואז לשים בטוסטר. שדרוג אדיר לטוסט הרגיל!
ד. מקסיקו – בוריטו: הסנדוויץ' המקסיקני האולטימטיבי הוא הבוריטו. פרסו טורטייה, מרחו בפנים גואקמולי, הוסיפו סלט ירקות חיים ופרוסות בשר (כמו פסטרמה), והנה לכם סנדוויץ' נפלא בסגנון קצת אחר. למטיבי לכת, אפשר להחליף את הבשר בשעועית שחורה מבושלת ואורז.
ה. וויאטנם – באן מי: תרגום המילה באן-מי מוויאטנמית הוא "לחם" והגרסה המקורית של הסנדוויץ' האקזוטי הזה היא, איך נאמר, מאוד לא כשרה. אבל אם נחליף את הבשר בטופו – במיוחד כזה שהושרה במרינדה – נקבל סנדוויץ' טעים מאוד ומשביע מאוד. מרחו חרדל בבגט והוסיפו קצת כוסברה. הוסיפו ירקות חמוצים ואת הטופו שבושל בסויה. תענוג!
ו. עיראק – סביח: טוב, איזה ישראלי לא יודע מה זה סביח? אולי, להפתעתנו, ישראלים ממוצא עיראקי, שכן בעיראק למאכל המסורתי הזה קוראים בפשטות "חצילים וביצה". מלאו פיתה בביצה קשה, חציל מטוגן (או אפוי), סלט ירקות וים פטרוזיליה. מזגו קצת טחינה מעל. מטיבי לכת יכולים להוסיף גם תפוחי אדמה מבושלים עם לימון. יאמי!