מתכון ללחם בית המדויק ביותר שיש

חג השבועות נגמר אבל כבר אנחנו מתכוננים לשבת המלכה שמגיעה אלינו ממש במהרה, השף מיכה כלפה דאג לפרגן לכם במתכון ללחם בית המדויק ביותר שיש.

אפשר לחמניות או חלות או כל צורה שרוצים
מצרכים:
1קילו קמח שטיבל 18 (של סוגת) – ( אפשר גם קמח רגיל אבל טוב יותר אם תעשו כמוני)
50 גרם שימרית או 2 כפות שמרים יבשים
2 ביצים שלמות.
רבע כוס שמן רגיל.
חצי כוס סוכר חום.
1 כף מלח
2 וחצי כוסות מים פושרים. ( אם צריך מוספים מים, הכוס היא כוס חד פעמי)


אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר נכניס את הקמח הסוכר והשמרים ונערבב.
2. לאט לאט נוסיף את כל הנוזלים שלנו וגם את הביצים , באמצע הלישה נוסיף את המלח.
3. נלוש את הבצק כ 6-7 דקות או עד שנקבל בצק חלק ולא דביק מדי.
4. מעבירים את הבצק לקערה נקייה משומנת ומכסים בניילון (לא נצמד) ומתפחים כשעה.
5. לאחר ההתפחה לשים שוב את הבצק ומחלקים אותו ל6 כדורים ומניחים אותם על משטח מקומח ושוב להתפחה של 12 דקות.
6. מהעיגולים יוצרים צורות של נקניק , וקולים צמה מכל 3 נקניקים. ויוצרים 2 חלות,
7 מניחים את החלות על תבנית עם נייר אפיה מקומח ונותנים לחלות שוב התפחה של שעה.
8 נחמם תנור ל180 מעלות , ולאחר כשעה של התפחה ומורחים חלמון ביצה שמעורבב עם מים ונכניס את החלות לתנור לאפיה של כ-40-45 דקות או עד שהחלות שחומות היטב. מצננים על רשת.
*** חובה!!!! אל התנור להכניס קערת נרוסטה עם מים קרים בערך כוס מים כשמכנסים את החלות לתנור, זה נותן את הלחות ללחם. לאורך כל האפיה