אין כמו לחם ביתי, לא כולנו יודעים לעשות אותו בצורה נכונה ולכן השף מיכה כלפה משתף אותנו במתכון ששייך לאביו יונה כלפה ללחם פרנה בתנור ביתי.
שימו לב לחלוקי הנחל בתנור , האבנים נותנים ללחם את החום והארומה שהוא צריך ואת טעם האדמה של הפרנה.
חשוב לנקות טוב את האבנים לפני השימוש
לחם פרנה ביתי
חומרים דרושים:
1 קילו גרם קמח.
1 ביצה אחת.
1/3 כוס שמן,
כף שטוחה סוכר,
כפית מלח.
3 כוסות מים ורבע
25 גרם שמרית ( כף שטוחה)
ההכנה:
לשים את כל החומרים בקערה של מיקסר , השמן והמלח לקראת הסוף להוסיף לבצק ולתת לו עוד כמה דקות לישה. צריך שהבצק יהי רך , לא דביק לידיים ולא קשה , בין לבין. לתת לבצק לתפוח כ- 40 דקות ולאחר התפיחה ללוש אותו עוד פעם בידיים כדי לגרום לאוויר לצאת ממנו. ולהתחיל להכין פיתות כמו שבתמונה לכסות עם מגבת או עם ניילון כדי שהבצק לא יתייבש , לתת לפיתות עוד תפיחה של כ- 20-30 דקות . ואז לפזר חלוקי נחל על התבנית , להכניס את התבנית לתנור ולחמם את התנור כלומר להפעיל את הגריל למעלה ואת התבנית לשים שתי מסילות מתחת לגריל. לאחר שהפיתות תפחו מספיק ניתן לשים אותן על האבנים שבתבנית ולהכניס לתנור , צריך ממש לשים לב כי הן מתבשלות מהר וצריך להיות על המשמר. בתאבון.
**** אופים רק עם הגריל על החום הגבוה
התמונות צולמו בביתו של יונה כלפה בשדרות
אפשר לקנות את האבנים במשתלות בכל הארץ
למתכונים נוספים, היכנסו לעמוד הפייסבוק – אופים ונהנים עם השף כלפה מיכה