צלי בשר לערב שבת

ההכנות לקראת השבת בעיצומן ושוב נגמרו לכם הרעיונות לבישולים? השף מיכה כלפה מביא לכם מתכון לצלי בשר עם פטריות וערמונים שיגרום לכל היושבים בשולחן ללקק את האצבעות וגם את הסיר.

מצרכים:
1. נתח בשר מס' 5 צלי כתף מוכשר .
2. קופסת פטריות שמפניון שלמות.
3. שקית ערמונים בוואקום מוכנים לאכילה.
4. שקית רוטב צלי-אוסם או קנור.
5. 5-6 שיני שום קלופות שלמות.
6. קוביית תיבול של קנור בטעם צלי.


אופן ההכנה:
1. מרתיחים את הבשר בסיר לחץ עם עלי דפנה כחצי שעה מזמן הרתיחה.
2.מצננים את הבשר במקרר לצינון מוחלט .
3. בינתיים , בסיר שטוח לטגן בצל חתוך לרצועות עד לשקיפות.
4. למהול את אבקת רוטב צלי עם כוס מים מהברז ולשפוך בסיר להוסיף קוביית תיבול של קנור בטעם צלי.
5. לתבל במלח פלפל שחור חצי כף אבקת מרק עוף חצי כפית כורכום חצי כפית פפריקה מתוקה ו2-3 עלי דפנה ומעט גרגירי פלפל שחור .
6. את הבשר המצונן פורסים ומסדרים בתוך הסיר שלנו, ולהוסיף עוד בערך כוס מים חמים, גובה המים צריך כמעט לכסות את הבשר הוא מצטמצם בבישול.
7. לפזר מעל את הפטריות והערמונים והשום, לאחר רתיחה להנמיך את הלהבה ולבשל עם מכסה סגור בערך כשעה או עד לריכוך הבשר.
8. להגשה ניתן לפזר כוסברה טרייה קצוצה לצד כל תוספת שתבחרו בתאבון…
תודה לטבחית חופית אלמקייס על המתכון

למתכונים נוספים, היכנסו לעמוד הפייסבוק – אופים ונהנים עם השף כלפה מיכה