בתי הספר הערכיים בישראל

בתי הספר הערכיים בישראל

משרד החינוך פרסם בתחילת השבוע את רשימת 277 חטיבות הביניים והתיכונים שהצטיינו בהישגיהם הערכיים, החברתיים והלימודיים בשנת הלימודים תשע"ו. כ-60 אחוזים מבתי הספר הערכיים הם מהחינוך הממלכתי, כ-23 אחוזים מהחינוך הממלכתי-דתי, כ-11 אחוזים מהחינוך הלא-יהודי (ערבי, דרוזי ובדואי) וכ-5.5 אחוז מבתי הספר הערכיים שייכים למגזר החרדי.
המורים בבתי הספר הללו יקבלו במשכורת הקרובה תוספת של 3,000 עד 8,000 שקל, בהתאם לדירוג שקיבל המוסד החינוכי שבו הם מלמדים.

זו השנה הרביעית שמשרד החינוך מפרסם את רשימת בתי הספר העל-יסודיים שהצטיינו בהישגיהם הערכיים, החברתיים והלימודיים בשנת הלימודים תשע"ו. 277 בתי הספר הזוכים נבחרו מתוך כ-700 חטיבות עליונות שעמדו בתנאי הסף. בתי הספר יתוגמלו על ההישגים הבאים: הישגים חברתיים שכוללים מניעת נשירה ורמות שונות של קרבה לזכאות לתעודת בגרות, הישגים ערכיים שמתייחסים לקליטת תלמידי חינוך מיוחד, שיעור גיוס לשירות צבאי, אזרחי או לאומי גבוה, הישגים לימודיים שמודדים זכאות לתעודת בגרות, הצטיינות במבחני בגרות, זכאות לתעודת בגרות איכותית, וכן קידום התלמיד על פי יכולותיו ולא רק בממד של זכאות לבגרות.

פרט לאלה נמדדים בתי הספר גם על היחס של צוות ההוראה למצוינות במקצועות הומניים, בנוסף להצטיינות במקצועות מדעיים ומתמטיים, ועל השמירה על טוהר הבחינות ואיכות תהליכי ההערכה בבתי הספר. הקריטריונים לתגמול מכוונים לבתי הספר שחוללו את השינוי המשמעותי ביותר בקרב הלומדים, ולא לבתי הספר בעלי ההישגים הגבוהים ביותר. הקריטריונים להצטיינות נוסחו בהסכמה שבין משרד החינוך לבין ארגון המורים ומשרד האוצר, במסגרת ההסכם "עוז לתמורה".

בתי הספר מאיזורינו שזכו לדירוג הגבוה ביותר הם:
'עתיד' ו'רב תחומי עמל אמירים' באופקים, 'מדרשת קמה' ו'מקיף על שם ספיר' בירוחם, מקיף ג', מקיף ו' ומקיף רגר בבאר שבע ותיכון סלמאן אלהוזייל ברהט.

בתכניתנו 'בוקר טוב דרום' שוחחנו עם מנהלת מקיף רגר, ענת קורן ברגר.

להאזנה לראיון המלא לחצו כאן