בדרום המועצה האזורית אשכול אין פעילויות ואטרקציות לכל המשפחה. לפני כארבע שנים, החליטו תושבי האזור שהם רוצים להקים בריכה ופנו לראש המועצה דאז, חיים ילין, כדי שיעזור בנושא. האחרון פנה למפעל הפיס שנעתר לבקשתו בתנאי שיקים בריכה קומפלט עם קירוי כמו שצריך וחימום כך שיוכלו להיות בה פעילויות כל השנה ולא רק בקיץ. תושבי האזור היו כה מרוצים מההחלטה עד שהסכימו להשתתף בפרויקט בעצמם והוציאו מכיסם הפרטי סכום של כ-400 אלף ₪.
שלוש שנים מתחילת הפרויקט, הוקמה הבריכה אך עדיין ללא קירוי. במועצה ובמפעל הפיס ראו שלוקח זמן לפרויקט ("צוק איתן" ו"עמוד ענן") והחליטו לאפשר לתושבים ליהנות בינתיים מהבריכה כפי שהיא בלי קירוי.
במועצה ראו כי טוב וגם ראו שההערכות הראשוניות של עלות הפרויקט היו נמוכות מהעלות האמיתית שלו אז החליטו לעצור את הפרויקט ולהשאיר אותו כפי שהוא.
תושבי האזור ששמעו על ההחלטה אינם מוכנים לקבל אותה וחלקם אף טוענים שהמועצה מחולקת לשניים, החלק הצפוני והדרומי, החלק שיש לו אטרקציות ומקבל תקציבים (הצפוני, קיבוצים) והחלק שלא (הדרומי). האזינו לראיון עם רן גויטא, חבר מליאת המועצה האזורית אשכול מתכניתנו בוקר טוב דרום.
תגובת המועצה האזורית אשכול:
"במועצה אזורית אשכול מתפלאים על הטענות ומבהירים, כי בניגוד למשתמע, לא מדובר בבריכה ציבורית בבעלות המועצה אלא בבריכה פרטית בבעלות אגודת חבל שלום. המועצה עשתה מאמצים רבים כדי לסייע לאגודה להקים את הבריכה לטובת תושבי חבל שלום בפרק זמן כמעט בלתי אפשרי ואף הקצתה לכך כספים מתקציב המועצה וגייסה לטובת העניין תקציב מיוחד ממפעל הפיס שמומש באופן מלא. תקציב הבריכה חרג משמעותית מהתכנון המקורי ולא ניתן היה להשלים את בניית הקירוי בבת אחת. המועצה קיבלה הבטחה ממשרד התרבות והספורט שתקצה סכום של מיליון ש״ח לטובת קירוי הבריכה ופועלת כעת כדי לממש את התקציב המובטח מול המשרד. כל תהליכים נעשו ונעשים בשיתוף פעולה מלא ובהסכמות עם אגודת חבל שלום".