מרק חרירה של סבתא:
1 כוס גרגירי חומוס, שהושרו במים למשך לילה
1/2 כוס שעועית לבנה, שהושרתה במים למשך לילה
1/3 כוס שמן
3 בצלים, קצוצים דק
1 שורש סלרי, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
5 עגבניות, מגוררות
1 ק"ג בשר בקר (מנתחים לצלי, כמו צוואר או שריר), חתוך לקוביות קטנות
3 עצמות עם מח
1 כוס עדשים ירוקות
מלח, פלפל שחור טחון טרי
1/2כפית כורכום
1/2כוס קמח
צרור פטרוזיליה, קצוצה
צרור כוסברה, קצוצה
1/3כוס מיץ לימון טרי
100 גרם אטריות ביצים דקיקות
1.. מסננים את החומוס והשעועית.
2. מחממים בסיר גדול את השמן, מוסיפים את הבצל והסלרי ומאדים על להבה בינונית, תוך בחישה, במשך 5 דקות. מוסיפים את העגבניות המגוררות ומאדים 5 דקות. מוסיפים את הבשר, העצמות, החומוס, השעועית והעדשים, ומתבלים במלח ופלפל ובכורכום. מכסים במים ומביאים לרתיחה.
3. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה שעתיים, עד שהבשר מתרכך. מסירים את הקצף שעלה על פני המרק.
4. שמים בקערה את הקמח. מוסיפים לקערה שתי מצקות מנוזל המרק, טורפים היטב, לבל ייווצרו גושים, ומוסיפים למרק יחד עם הפטרוזיליה והכוסברה. מכסים ומבשלים 30 דקות.
5. מוסיפים את מיץ הלימון והאטריות ומבשלים עוד 10 דקות, עד שהאטריות עשויות לחלוטין אבל לא רכות מדי. טועמים ומשפרים תיבול. מגישים חם.