מתכון מאת: מבשלים ונהנים עם השף מיכה כלפה
מי שרוצה מרק כתום יותר מוסיף זעפרן
המרכיבים:
4 בטטות קלופות וחתוחות לקוביות.
5 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
2 כוסות של קוביות דלעת כתומה
1 שקית עדשים אדומות.
3 גבעולי סלרי
חצי כפית גינג'ר מגורד
5 שיני שום קצוצות.
2 בצלים קלופים וחתוכים לקוביות
1 יחידה של כרישה קצוצה.
2 ליטר מים
מלח ופלפל שחור גרוס
3 כפות מרק עוף
אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבצל והכרישה עד להזהבה.
2. מוספים את שאר הירקות ומטגנים יחד כ10 דקות לריכוך קל.
3. מוספים את המים והעדשים ומבשלים כ- 40 דקות, עד שהירקות רכים .
4. מוספים את הגי'נג'ר והאבקת מרק ומעט פלפל.
5. מוצאים חלק מהמים ושמים בצד.
6. בעזרת מעבד מזון ידני , טוחנים את המרק עד שמסמיך, אם צריך מוספים מים מנוזל המרק שבצד.
7. מתקנים טעמים והמרק מוכן.
* יש מי שמגישים את המרק עם שמנת מתוקה לא חייב!!!!!!