מאת: אופים ונהנים עם השף מיכה כלפה
סלט גזר מרוקאי
1. לקלוף ולשלוק את הגזר עד שנהיה רך
2. אחרי שהוא מתקרר לחתוך לפרוסות של כחצי ס"מ
תיבול:
מלח
שמן
פלפל אדום גרוס
4 שיני שום קצוצות
פפריקה
כמון
לימון
כוסברה
מי שאוהב חריף יוסיף עריסה.
סלט סלק מרוקאי (ברבה)
1. לשלוק את הסלק עם הקליפה
2. להוריד מהסלק את הקליפה תחת זרם מים
3. לחתוך לקוביות, או איך שאוהבים סלייסים או כל צורה אחרת
תיבול:
מלח
שמן
פלפל לבן/שחור
לימון
כוסברה
יש מי שאוהב כמון…אפשר להוסיף מעט
כפית של חומץ
סלט מטבוחה מרוקאית
חומרים:
1.5 קילו עגבניות בילי הקליפה.
2 גמבה אדומה גדולה קצוצה
3 פלפל חריף קצוץ
10 שיני שום קלופות וקצוצות
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כף שטוחה מלח
2 כפות סוכר
2,3 כפות שמן.
הכנה :
1. את העגבניות הקלופות חותכים לקוביות קטנות. מכניסים את העגבניות לסיר ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את הפלפלים ואת הסוכר והשום ומערבבים היטב. מבשלים על אש קטנה – בינונית לצמצום הנוזלים.
לאחר כחצי שעה מוסיפים את הפפריקה והמלח. לקראת סיום מוסיפים את השמן ומערבבים היטב.
סלט חצילים
3 חצילים
3 עגבניות חלוטות בלי הקליפה חתוכות לרבעים
6 שיני שום פרוסות
1 פלפל חריף
2 גמבה אדומה
2 גמבה צהובה
מיץ לימון לפי הטעם
מלח
פלפל
ומעט פטרוזיליה / כוסברה
אופן ההכנה:
1. את החצילים חותכים לקוביות ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה ומנחים על נייר סופג.
2.. את הפלפלים קולים בטנור ולאחר שהם מוכנים מכנסים אותם לשקית ניילון , ולאחר חצי שעה מקלפים אותם מהקליפה שלהם.
3. מטגנים את פרוסות העגבניות על אש גבוהה כ- 3 דקות מקררים וחותכים לקוביות.
4. את הפלפלים חותכים לרצועות
5. את כול הירקות מכנסי למחבת בלי שמן ומתבלים במלח ופלפל .
6. מבשלים על אש קטנה כ- 7 דקות , מגישים עם פיזור של כוסברה או פטרוזיליה מעל
סלט בישבש / שומר
2 יחידות שומר
4 שיני שום קצוצות
מיץ מלימון אחד.
כף שמן
מעט מלח
מעט פלפל
ומעט שמיר קצוץ מי שרוצה
אופן ההכנה:
1. את החלק החיצוני של השומר אנחנו זורקים ולא עושים בו שימוש.
2. חתכים את השומר לחצי ואז לפרוסות דקות.
3. מכנסים את השומר הפרוס לקערה ומתבלים בלימון והשמן , המלח והפלפל ומי שרוצה את גם שמיר קצוץ.
4. מערבבים טוב ונותנים לסלט לנוח 10 דקות ואז מערבבים שוב ומגשים