רבים נוטים לחשוב כי נושא השכירות הוא דאגתם הבלעדית של תושבי המרכז וּשמחירי השכירות בדרום הינם הוגנים וּפרופורציונאלים. בבחינה מעמיקה של הנושא, ניתן להבין שאולי שכר הדירה בבאר-שבע נמוך משמעותית מבמרכז, אך שיעור העלייה במחיר באחוזים משמעותי אף יותר מתל אביב ומירושלים.
על פי נתונים רשמיים, בישראל יש כחצי מיליון בתי אב הגרים בשכירות, כשבבאר שבע כ-20 אחוז מכלל התושבים נאלצים לקשור עצמם לדמי השכירות החודשיים. לפני כחמש שנים ממוצע השכירות לֶדירת שלושה חדרים בבאר שבע עמד על 1,600 ₪, כשהיום מחיר כזה, יקנה לך בקושי רב, דירת סטודיו. את הטענות נגד המשכירים אפשר למצוא בכל קבוצת פייסבוק העוסקת בהשכרת דירות, כשהשוכרים מוחים ואף מחרימים בעלי דירות אשר מציעים מחירים מופקעים.
הצעת החוק הבאה לפתור בעיה זו נועדה להגביל את העלאת מחירי השכירות לִשניים עד שלושה אחוזים בלבד, מדי שנה, למשך שלוש שנים. מלבד זאת ניתנת התייחסות ראשונית למצב הנכס – בעלי הדירה יחוייבו כי שטחה של הדירה המושכרת לא ירד מעשרים ושישה מ"ר וכי יסופקו בה תנאים אלמנטריים דוגמת חשמל, מים וביוב.
מנגד, טוענים בעלי הדירות וגם מומחים בעניין כי החוק יגרום באופן טבעי לעלייה במחירי השכירות, וכי התוצאה אשר תתקבל לא תשב בקנה אחד עם כוונתו של המחוקק. על פי טענותיהם, אין זה הגיוני שהפתרון שבעצם הוא כלל אינו פתרון, יהיה על חשבונם ועל גבם שלהם, וכי המדינה חייבת לפתור את העניין באמצעות הסדרה ממשלתית וֶשיטתית, ולא באמצעות מניפולציה חקיקתית כזו או אחרת.
הצעת החוק המדוברת קודמה כבר בקדנציה הקודמת בידי חברת הכנסת סתיו שפיר מהמחנה הציוני. בכנסת הנוכחית היא איחדה כוחות עם יו"ר סיעת כולנו, ח"כ רועי פולקמן (Folkman), הזוכה לתמיכתו של שר האוצר החדש ויו"ר מפלגתו, משה כחלון. בינתיים, בין דיון לישיבה, יאלצו השוכרים להתמודד עם עליית מחירים כזו או אחרת וגרוע מכך עם אי הודאות.
לשמיעת הדיווח של כתבנו שובל זילביגר והראיון עם ראש הסניף של ועד שוכרי הדירות בבאר-שבע, אוהד מזרחי, בתכניתנו "בוקר טוב דרום" עם ירון ששון, לחצו כאן