בקלי קלות: מאפה תפוחים בבצק עלים!

השף מיכאל כץ עם מתכון קליל למאפה תפוחים שיבוא מעולה עם גלידה בצד!
המתכון הוא על בסיס בצק עלים מוכן, מה שיחסוך לכם הרבה עבודה!
לעוגה באורך 30 סנטימטרים, קנו חמישה תפוחים, כל תפוח שתרצו.
השלב הראשון הוא לקלף את התפוחים ולאחר מכן לחתוך אותם לריבועים או לפלחים.
לאחר מכן שמים את התפוחים בקערה ושמים עליהם סוכר, כמות הסוכר במתכון היא למעשה כמות הסוכר שנדבקת לתפוחים בקערה.
בשלב הבא צריך לקרמל את התפוחים, לעוגה חלבית נשתמש בחמאה ולעוגה פרווה בשמן זית.
הסוד לקרמול טוב הוא להשתמש במחבת שתואמת את כמות התפוחים, להשתמש בחום בינוני ולערבב כל הזמן עד שנדקור את התפוחים עם סכין, והסכין יכולה לחדור את התפוחים בקלות.
נותנים לתפוחים להתקרר, לוקחים את בצק העלים וחותכים אותו לחצי, שמים את התפוחים בפנים ומקפלים ומהדקים.
לפני ההכנסה לאפייה, יש להבריש את הבצק עם ביצה טרופה בקצת חלב (אם העוגה חלבית) או רק בביצה טרופה (אם העוגה פרווה).
אופים ב-180 מעלות עד שהמאפה זהוב ויפה!
טיפ מאיתנו: גלידה בצד תשדרג את המאפה!

מתוך התכנית "באים בטוב" עם כפיר ולדמן ברדיו דרום.