אפליית צהרונים?

גן "דרור" הוא שמם של שני גנים סמוכים בשכונת נחל בקע בבאר-שבע – האחד ממלכתי והשני ממלכתי-דתי. בעוד שלממלכתי-דתי יש צהרון, לממלכתי – אין. ההורים מוחים ודורשים פיתרון מהיר. התגובות לא מעודדות.

בשכונת נחל בקע בבאר שבע קיימים שני גנים סמוכים האחד לשני, ששניהם נקראים גן "דרור". האחד הוא גן ממלכתי, המונה 26 ילדים והשני הוא גן ממלכתי-דתי (ממ"ד), המונה 35 ילדים. ההורים בגן "דרור" הממלכתי מלינים ומרגישים מקופחים לאור העובדה שאין להם צהרון בגן, משהו שאמור להיות מקובל במידה ויש דרישה מצד ההורים וזו כבר השנה השלישית שלא מופעל בגן הזה צהרון, לפי מה שאומרים ההורים. כאמור, בגן הסמוך, שגם הוא נקרא גן "דרור", אך הוא ממלכתי-דתי, יש צהרון שפועל שם על ידי מיל"ת (מסגרות יום לימודיות תוספתיות) והוא מסובסד על ידי עירית באר שבע. ההורים משלמים כ-1,000 שקלים בשנה, שהם כ-80 שקלים בחודש. שני הגנים הם גני עירייה.
לאחרונה הוצע על ידי חברת "כיוונים" פיתרון והוא צהרון בגן בתמורה לכ-600 שקלים בחודש, כך שבשנה זה יוצא כ-6,000 שקלים, פי 6 ממה שמקובל בגן הסמוך. פתיחת הצהרון על ידי חברת "כיוונים" מותנית בהרשמה, כלומר צריכה להיות היענות מצד ההורים אחרת לא יפתח צהרון וההורים לא מוכנים לקבל את ההצעה הזו מכיוון שהם רוצים שגם להם יהיה צהרון מסובסד של מיל"ת. הם טוענים שהתשלום שיצטרכו לשלם ל"כיוונים" הוא עדיין גבוה יותר ולא משתלם, כשהשאלה המרכזית העולה מהם היא מדוע בגן האחד יש סבסוד ויש צהרון ומדוע בגן השני אין לא סבסוד ולא צהרון ?
מי מההורים שיש לו את היכולת הכלכלית מעסיק מטפלות פרטיות או שהם פשוט רושמים את ילדם בצהרונים פרטיים והפער הכספי הוא משמעותי במקרה הזה.
מעיריית באר-שבע נמסר בתגובה: "אגף החינוך פועל מול משרד החינוך, בבקשה להפעיל בגן דרור צהרון מיל"ת. משרד החינוך טרם השיב לפניית העירייה, העושה כל מאמץ לקבל תשובה חיובית ולאפשר לאותם הורים לרשום את ילדיהם לצהרון הנ"ל".
ממחוז דרום במשרד החינוך נמסר בתגובה: "משרד החינוך מקצה משאבים רבים להפעלת צהרוני מיל"ת, המעניקים לילדים מסגרת לימודית נוספת, הכוללת הזנה ותכניות העשרה. בשנת הלימודים הנוכחית הוקצו לעיריית באר שבע 20 מסגרות להפעלת תכנית מיל"ת בגני הילדים.
יודגש כי העירייה היא שבוחרת באילו גנים תופעל המסגרת, בהתאם לצרכים העירוניים והחברתיים".